"Rijeka" u subotu igra protiv Slaven Belupa

Marko Lešković: Znamo što nas čeka, ali naši ciljevi su jasni

Ivan Volarić

U Koprivnici je stvarno teška situacija. Ispadanje iz Kupa će ih sigurno motivirati da se dodatno trgnu u prvenstvu, da zaigraju agresivnije. No, vjerujem da ćemo znati odgovoriti na to – kaže Lešković



RIJEKA  Marko Lešković vratio se tijekom lapadskog gostovanja u okviru osmine finala Kupa Hrvatske u momčad »Rijeke« nakon što je zbog problema sa zadnjom ložom preskočio posljednji prvenstveni susret sa »Splitom«.


Povratak je bio – u stilu. Zadnja crta riječke obrane uništila je sve nade skromnih dubrovačkih domaćina, ali ne samo zato jer je vratara Andreja Prskala lišila većega posla, već i zbog toga što je postigla i sva tri pogotka. Dubrovačku mrežu načeo je lijevi bek Mateo Bertoša, a onda su se vinula u zrak oba središnja braniča, Miral Samardžić i Marko Lešković, te još dvama golovima zaključili priču.


  – Najbitnije je da smo odmah na početku utakmice pokazali da smo mi ti koji ćemo dominirati – govorio je Lešković nakon dubrovačkog ogleda. – Zabili smo brzo dva gola i usmjerili utakmicu prema našem cilju. Na kraju smo uvjerljivo slavili. Mislim da možemo biti zadovoljni pristupom i igrom. Teren je bio takav kakav je. Najbitnije da se nitko nije ozlijedio i da smo prošli dalje.




  I da je »Rijeka« napravila još jedan korak prema obrani naslova osvajača Rabuzinova sunca?


 


 Korak po korak


– Idemo korak po korak. Naravno da nam je cilj otići što dalje, želja nam je pokušati ponovo osvojiti Kup Hrvatske. Idemo u dobrom smjeru. 


Dva najveća konkurenta, »Hajduk« i »Dinamo«, su se jedva provukla protiv »Novigrada« i »Opatije«?


  – Kup je uvijek drugačiji, nerijetko kod prvoligaša dođe do stanovitog opuštanja pa se dogode iznenađenja. Sada su u natjecanju uglavnom ostale prvoligaške ekipe i sigurno da nas očekuju teški ispiti, ali budemo li ozbiljni, budemo li igrali kao i do sada, onda neće biti problema.


  Nakon dugo vremena upisali ste se u strijelce, posljednji gol postigli ste »Vikinguru« na Farskim otocima?


  – Rijetki su moji golovi, ali svaki gol je bitan, pa tako i ovaj. Nadam se da će ih biti što više, ali da ćemo u prvom redu nastaviti pobjeđivati.


  Loža je izdržala sve napore?


  – I slika je pokazala da je sve u redu pa se nadam da će tako i ostati.


  U subotu vas čeka drugo od tri uzastopna gostovanja u osam dana. Nakon Dubrovnika čeka vas put u Koprivnicu, a uoči odlaska u Rotterdam?


  – Imamo gust raspored, ali kao i uvijek idemo od utakmice do utakmice. U Koprivnici nas čeka domaćin koji će se pokušati vaditi protiv nas. Oni su u teškoj situaciji, ali mi imamo svoj cilj i svoj put. Idemo po sva tri boda, idemo pobijediti i pokušati se što više približiti »Dinamu«.



»Standard« iz Liegea, jedan od »Rijekinih« suparnika u G skupini Europske lige, u tjednu je odradio svoju prvenstvenu obvezu. Momčad, koju još uvijek vodi pomoćni trener Ivan Vukomanović, upisala je i drugu gostujuću prvenstvenu pobjedu zaredom.  »Standard« je nakon iznenađujućeg trijumfa nad »Anderlechtom« svladao »Cercle Brugge« 1:0, a jedini pogodak postigao je škotski napadač Tony Watt u 88. minuti na asistenciju M’Bie.



 


 Ozbiljna ekipa


»Slaven Belupo« je ispao od »Vinogradara« u Kupu, pritom je došlo i do smjene trenera?


  – Gore je stvarno teška situacija. Ispadanje iz Kupa će ih sigurno motivirati da se dodatnu trgnu u prvenstvu, da zaigraju agresivnije. No, vjerujem da ćemo znati odgovoriti na to i da ćemo to pokazati na travnjaku.


  »Belupo« ima u svojim redovima nekoliko ozbiljnih prvoligaških igrača, poput Cesarca, Vugrinca, Delića, Ozobića…?


  – Bez obzira na poziciju na ljestvici »Belupo« je ozbiljna momčad. Upali su u krizu, ali i njih će krenuti kad tad. Nadam se da to neće biti u subotu.


Do sada ste relativno uspješno odrađivali gostovanja kod slabijih suparnika?


  – Jesmo, jer uvijek bude dobar pristup. Kada takvoga suparnika shvatiš ozbiljno, onda obično ne bude većih problema.


  Vjerojatno vam misli već bježe i prema roterdamskom gostovanju?


  – Ne. Svi znamo što nas čeka u Rotterdamu, ali znate našu filozofiju: prvo da prođemo Koprivnicu pa ćemo onda razmišljati o Rotterdamu – poručio je branič iz Našica.