Kako su glasali...

Luka Modrić glasao za Cristiana Ronalda, a Zlatko Dalić za Mo Salaha

Hina

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS



ZAGREB Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je rezultate glasovanja kapetana reprezentacija, izbornika, predstavnika medija i navijača u izboru za najbolje igrače u prošloj sezoni.


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je prošle sezone osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača, na prvo je mjesto stavio Portugalca Cristiana Ronalda, na drugo Belgijanca Edena Hazarda, a na treće Argentinca Lionela Messija. Za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića najbolji igrač prošle sezone bio je Egipćanin Mohamed Salah, na drugo je mjesto postavio Cristiana Ronalda, a na treće Hazarda. Kao predstavnik medija glasova je novinar Sportskih novosti Robert Matteoni koji je na prvo mjesto postavio Nizozemca Virgila van Dijka, na drugo Cristiana Ronalda, a na treće Messija.


Prvo je mjesto donosilo pet bodova, drugo tri, a treće jedan bod.




Nagradu FIFA Best ove sezone osvojio je Lionel Messi koji je ukupno osvojio 379 bodova u izboru kapetana, 377 u izboru izbornika, 364 u izboru predstavnika medija te čak 139728 glasova navijača.


Drugo mjesto u FIFA-inu izboru osvojio je Van Dijk koji je dobio 289 bodova u izboru kapetana, 337 u izboru izbornika, 462 u izboru predstavnika medija i 704235 glasova navijača, dok je Cristiano Ronaldo završio na trećem mjestu sa 307 bodova u izboru kapetana, 330 u izboru izbornika, 264 u izboru predstavnika medija i 962919 glasova navijača.