Samo dan za naplatu duga

Linić odlučuje hoće li “Rijeka” i “Hajduk” igrati u subotu?

Toni Bilić

Dugovanje Hajduka prema Šibeniku i Poreznoj upravi na sebe je preuzeo Grad Split koji je osigurao 7,2 milijuna kuna proračunskog novca



RIJEKA Prema odluci Disciplinske komisije HNS-a Hajduk bi trebao do petka 31.kolovoza uplatiti 4,7 milijuna kuna na ime duga za transfer Rukavine sa Poljuda u ljeto 2008.godine u grčki Panathinaikos. Iznos bi trebali platiti Poreznoj upravi umjesto Šibenika koji je dužan državi na ime neplaćenih poreza i doprinosa. To je datum do kada bi Splićani trebali Poreznoj upravi uplatiti i svoje dugovanje u iznosu od 2,7 milijuna kuna. Istina, oni su zatražili da im se njihov dug reprogramira.


Šibenik se svim silama bori dobiju dug koji Hajduk ima prema njima. Kako je žiro-račun klub sa Šubićevca već duže vrijeme blokiran, Šibenčani su pokrenuli proces preoblikovanja u športsko dioničarsko društvo. Zatražili su i savjet Ministarstva financija na čijem je čelu ministar Slavko Linić. Ako dobiju pozitivan odgovor Ministarstva financija, Grad Šibenik preuzeo bi u budućnosti dugovanje Šibenika prema državi, koje bi se pretvorilo u dionice i na taj način bi postao većinski vlasnik.


Cijeli problem podignut je za jednu oktavu više na razni Poglavarstva Splita i Šibenika i HNS-a. Naime, za proces preoblikovanja Šibenika u š.d.d. treba vremena. Stoga do petak u 16 sati u trokutu Poglavarstvo Splita – Poglavarstvo Šibenika – HNS-a treba se još jednom pronaći rješenje – odlučiti hoće li suspenzija biti odgođena ili prolongirana do daljnjega. Šibenik je zatražio odgodu suspenzije Hajduka do 1.listopada. I




Dugovanje Hajduka prema Šibeniku i Poreznoj upravi na sebe je preuzeo Grad Split koji je osigurao 7,2 milijuna kuna proračunskog novca. Ministarstvo financija, točnije ministar financija Slavko Linić je na potezu. 


U Ministarstvu financija kažu da situacija ipak nije tako jednostavna i da se na razini poreznih uprava u Splitu i Šibeniku još uvijek dogovara model otplate duga klubova prema državi. No, teško da će takav dogovor obuhvatiti i svojevrsno “prebijanje” dugova kakvo klubovi priželjkuju.