Burna završnica prijelaznog roka na Kantridi

Lima i Vešović stigli na posudbu, Bagadur prodan u Fiorentinu

Ivan Volarić

»Rijeka« je posljednjeg dana prijelaznog roka dobila dvojicu, a izgubila šestoricu igrača



RIJEKA »Rijeka« je posljednjeg dana prijelaznog roka dobila dvojicu, a izgubila šestoricu igrača. Vratar Simon Sluga odlazi na posudbu u »Lokomotivu«, Mislav Oršić u celjski »Publikum«, a dvojac veznjaka Dario Čanađija i Josip Brezovac u Serie B – »Speziju«. Pored četiri posudbe odrađena su i dva izlazna transfera. Napadač Adis Jahović  potpisao je ovoga ponedjeljka trogodišnji ugovor s »Krila Sovjetovim« od čega će »Rijeka« inkasirati 400 tisuća eura odštete.


Sto tisuća eura više donijet će odlazak mladoga stopera Ricarda Bagadura u »Fiorentinu«. Zarađeno je gotovo milijun eura od odštete, u  dvije prinove investirano – nula kuna. Kao što je bilo i najavljeno stigli su Portugalac Ruben Lima (Dinamo) i Crnogorac Marko Vešović (Torina), ali obojica na posudbu s time da »Rijeka« ima pravo prvootkupa njihova ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima.


Ruben Lima (24) predstavljen je na Kantridi za razliku od Vešovića (23) koji će se svojoj novoj momčadi priključiti tek početkom idućega tjedna. Otputovao je izravno iz Torina u Podgoricu na okupljanje crnogorske reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice s Moldavijom.




– Hvala »Rijeci« na ukazanom povjerenju i što su mi pružili priliku da se u njezinom dresu ponovo dokažem u HNL-u. Nadam se da ću opravdati povjerenje – rekao je  Portugalac ponikao u omladinskom pogonu »Benfice« koji može igrati na više pozicija u momčadi od lijevoga beka do središnjeg veznog igrača gdje ga po svemu sudeći vidi trener Matjaž Kek.


Ovim transferima je po svemu sudeći završio prijelazni rok na Kantridi iako zamjenik sportskog direktora Ivan Mance neće to decidirano ustvrditi.


– Ovo je zasada to, postoje doduše još neke varijante, ali ne bih htio izlaziti s imenima. Ako se u ovih nekoliko sati pojavi neka prilika možda će još netko potpisati za »Rijeku«. Imamo još neke pozicije gdje bi još možda mogli dovesti nekoga, ali ne bi željeli neplanski reagirati. Ako se ukaže neka dobra situacija onda ćemo reagirati – rekao je Mance.