Napadač "Rijeke" uoči europske poslastice protiv "Seville"

Kramarić: Ajmo svi uživati u vrhunskoj predstavi idućega četvrtka

Ivan Volarić

Protiv »Standarda« smo mogli i zaslužili više, ali teško se izvlačiti na najboljima. To je jasno svima. Treba dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti – kaže Kramarić



RIJEKA  Prošlo je otprilike sat i pol od kraja utakmice sa »Zagrebom« prije nego što je Andrej Kramarić kao posljednji igrač »Rijeke« izašao iz svlačionice podno centralne tribine stadiona na Kantridi.


Mnoštvo se uglavnom već razišlo, a osim novinara ostale su na parkingu ispod A tribine i tri djevojke na pragu punoljetnosti. Čekale su dvostrukog strijelca i igrača čija popularnost na Kvarneru svakom novom partijom raste do neslućenih granica. Naravno da je »Krama«, prije nego što je sjeo u automobil, udovoljio djevojkama i pristao na zajedničko fotografiranje.


Teško je riječima opisati sreću navijačica, koliko je emocija izazvao susret s igračem koji je svojim pogocima riješio sve dvojbe oko pobjednika susreta s »pjesnicima«. Ako ih je uopće i bilo…




   – Možda smo se malo previše potrošili. Igra nije bila bajna, ali to je tako. Ponekad igraš lošije pa dobiješ utakmicu, a ponekad bolje pa ne završi sve onako kako si zamislio. Sve to je nogomet. Moramo biti zadovoljni s tri boda. Iako, mislim da smo se malo previše potrošili. Moramo sada razmišljati o regeneraciji i da se lagano počnemo pripremati za četvrtak i ogled sa »Sevillom« – govorio je Kramarić.


   Jeste li iz taktičkih razloga »Zagrebu« prepustili loptu ili…?


   – Ne, nije tu bio taktike. Oni su uzeli loptu i iskreno ne znam što su s njom radili. Oni su kao igrali, a nisu igrali. Uopće ne razumijem taj njihov nogomet, jer držali su loptu, a nisu bili opasni prema naprijed. Ne znam uopće kako opisati taj njihov način igre. S druge strane kada smo god došli u posjed lopte imali smo šansu. Iskoristili smo njihove greške. S druge strane namučili smo se trčeći za njima.   

Lijepe brojke


Pobjednik je bio riješen kada ste zabili drugi pogodak u 27. minuti?


   – Istina. Uostalom, oni su bili bezopasni. Osim što su držali loptu ne znam što su drugo konkretnije napravili. Ali dobro, to je sada iza nas. Trebamo se dobro odmoriti i pripremiti i psihički i fizički za ono što je pred nama.


   Postigli ste 13. prvenstveni, odnosno 15. prvenstveni pogodak u 14 nastupa ove sezone. Postižete u prosjeku pogodak svake 82 minute?


   – Lijepe brojke i normalno da moram biti zadovoljan time. Nadam se da neću stati na tome. Ali, normalno da mi neće svi dani u godini biti kao ovi, bit će i onih malo tužnijih kada lopta neće htjeti u mrežu. Ništa, držim dobar prosjek za sada i nastojat ću ga održavati što dulje.


   Nastavite li u ovom ritmu ovo bi mogla biti rekordna golgeterska sezona u vašoj karijeri?


   – Za sada je dobro… Ali, polako, nisam ja Messi ili Cristiano Ronaldo da u svakoj utakmici tijekom cijele sezone zabijam gol. Trudit ću se, ulagati u sebe i nastojati biti što bolji.


   »Slaven Belupo« vam je pomogao remijem s »Dinamom«, ponovo pušete za vrat »modrima«?


   – Iznenađujući rezultat. Bilo bi još bolje da je bio iks u našem ogledu s »Dinamom«. Ali, takav je nogomet. Ponekad igraš dobro pa lopta ne želi u mrežu. Dobro je što smo zadržali priključak za »Dinamom«. I zbog prvenstva koje će biti zanimljivije.


   Jeste li uspjeli sačuvati nešto »goriva« za »Sevillu«?


   – Kažem, malo smo se previše potrošili protiv »Zagreba« i treba biti pametan u idućih par dana.


  


Atletico drugi svijet


»Sevilla« je uoči dolaska na Kantridu teško nastradala u Madridu? 

  – »Atletico« je također svijet za sebe… Svi znamo da je »Sevilla« prošle sezone osvojila Europsku ligu, uvijek govorim da je to na neki način za nas nagrada. Naletjeli smo na malo jačeg protivnika i nemamo što izgubiti. Idemo pokazati što znamo, dati svoj maksimum i uživati u vrhunskoj europskoj utakmici.


   Možda i naplatiti nešto europskog duga nakon što ste u Liegeu ostali bez bodova iako ste igrom zaslužili barem bod?


   – Protiv »Standarda« smo mogli i zaslužili više, ali teško se izvlačiti na najboljima. To je jasno svima. Treba dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti.


   Od pogotka »Lyonu« prošle sezone čekamo na vaš pravi europski bljesak?


   – Nije baš Europska liga isto što i HNL. Europska liga traži drugačiji pristup, psihički i fizički od HNL-a. Volio bih da igramo više utakmica na razini ovih u Europi, jer da ih imamo više, siguran sam da bi to izgledalo drugačije. Ovako ispada da smo prezeleni za europske utakmice. Uvjeren sam da bi bilo drugačije da imamo taj europski ritam svaki tjedan.   

Želite reći da »Rijeka« ima problem nekonkurentne lige s čim se »Dinamo« susretao godinama?


   – Sigurno! Sve je pitanje navika. Uvjeren sam da pola nas može igrati u boljim ligama, ali sve je stvar prilagodbe. Da ima više takvih utakmica u ligi, sigurno bismo bolje reagirali u utakmicama kao što je bila u Liegeu ili kao što nas očekuje protiv »Seville«.


   Sve je više klupskih kolega u reprezentaciji?


   – To su plodovi dobrih igara, nije to ništa čudno. Rekao sam i prije da će biti više poziva za igrače »Rijeke« jer ima tu super igrača. Ništa čudno – zaključio je Kramarić.