Bijela noć u Opatiji

Kraljevsku feštu “bijelih” uveličali brojni uzvanici

Ivan Volarić

Hvala svima koji su podržali »Rijeku«, hvala Gradu koji je partner za poželjeti, hvala obitelji Volpi bez koje ne bi bilo moguće ovo ostvariti. Ponosan sam na sve igrače, trenera, apsolutno sve ljude u klubu. Čestitam im na rezultatima, rekao je Mišković



Treću godinu zaredom nogometna »Rijeka« se slila u Opatiju. Drugačiji je bio samo prostor, umjesto Kristalne dvorane hotela »Kvarner« brojni uzvanici, igrači i njihove ljepše polovice, treneri, bivši igrači i treneri, članovi aktualne i bivših uprava, te brojni drugi gosti iz svijeta nogometa i sporta, okupili su se u opatijskom hotelu Royal. »Bijela noć« pod krilaticom »Zajedno smo Rijeka« se kao i obično prometnula u važan društveni događaj istekom godine.



Boje HNS-a branili su Zorislav Srebrić i Josip Brezni, a svoj dolazak potvrdili su predstavnici svih prvoligaških (osim Hajduka i Splita) i nekih drugoligaških (Cibalia). Do početka priredbe visjelo je u zraku pitanje da li će se pojaviti braća Mamić u ime »Dinama«, no »modre« boje branili su predsjednik Josip Barišić i direktor Tomislav Svetina.



»Bijela noć« okupila je mnoštvo bivših igrača i navijača »Rijeke« (Armada je imala svoj stol), ali i poznatih riječkih sportaša poput Valtera Matoševića, Aramisa Naglića, Alvara Načinovića, Samira Baraća, Miće Miloševića, Vere Begić… Stigao je i izbornik rukometaša Slavko Goluža. Od bivših igrača, trenera i direktora viđeni su Peršon, Šarić, Paliska, Brajković, Ivančić, Uljan, Tadić, Tkalčević, Radović, Šestan, Gračan, Pilipović, Čohar… »Spezijine« boje je pored Igora Budana branio i trener Nenad Bjelica.Damir Mišković istakno svoj najveći uspjeh u 2014. godini – početak gradnje kampa na Rujevici i projekt novoga stadiona na Kantridi.




   – Hvala svima koji su podržali »Rijeku«, hvala Gradu koji je partner za poželjeti, hvala obitelji Volpi bez koje ne bi bilo moguće ovo ostvariti. Ponosan sam na sve igrače, trenera, apsolutno sve ljude u klubu. Čestitam im na rezultatima. No, naljepšu priču u 2014. godini ispisao je Dean Šćulac u suradnji s Gradom Rijekom kada je pokrenuo projekt kampa na Rujevici. Kažu da je 60 posto gotovo, kada bude završen to će biti najveća nagrada svima nama. Kamp i stadion, koji će biti gotov 2016. godine, najveći su uspjesi kluba. Time bismo razdoblju od pet godina završili projekt stabilizacije kluba. Nikome u svijetu nogometa nije uspjelo u tako kratko vrijeme to napraviti – istaknuo je Mišković.


  Cjelovečernji program kojega su pored nastupa Vanne i plesne skupine »First Eintertraiment« prekidali video uratci s ovogodišnjim uspjesima »bijelih«, započeo je pored Miškovićeva govora i obraćanjem gradonačelnika Vojka Obersnela.


Svoju premijernu izvedbu tijekom Bijele noći imala je i pjesma posvećena »Rijeci« čiji tekst i glazbu potpisuje Ivana Jajalo. Supruga veznjaka »Rijeke« došla je na tu ideju kada je zajedno sa suprugama igrača putovala na utakmicu u Rotterdam, a budući da joj ovo nije prvi izlet u glazbene vode nije trebalo proteći puno vremena prije nego što je realizirala svoj naum. Gospođa Jajalo dobitnica je niza prestižnih nagrada na raznim festivalima od Hollywooda do Cannesa za svoj mjuzikl »Zabranjeni grad«. Uglazbila je do sada 60-ak pjesama…



   – Čestitke svima koji su pridonijeli uspjesima »Rijeke«, koji su pridonijeli sportskoj atmosferi u gradu i koji su prodonijeli razvoju sportske infrastrukture u gradu. Hvala i obitelji Volpi i Social sportu bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće napraviti. I još nešto, Kek i ja ćemo se lako dogovoriti oko ostanka budući da je počeo igrati nogomet u mariborskom klubu kojem je i moj otac igrao nogomet – ustvrdio je Obersnel.


   Na velikom ekranu, za leđima voditelja programa Josipa Krmpotića, Belme Džomba i Dražena Turine-Šajete, vrtjeli su ovogodišnji golovi i vrtoglave brojke. »Rijeka« je odigrala 56 utakmica, ostvarila 41 pobjedu…


   Ubrzo je na red došla priča o stadionu i kampu. Godina za pamćenje. Kako je krenula – samo do one iduće i nove fešte riječkog nogometa u Opatiji.