Trener "Rijeke" umoran, ali zadovoljan

Kek: Ponosan sam na ovu momčadu!

Orlando Rivetti

Dva puta smo suparnika vraćali u život, ali smo zasluženo prošli. Treba učiti i učiti, to je Europa. Napravili smo iskorak, vrijeme će pokazati koliko je velik – kaže Kek 



ŽILINA  Matjaž Kek je poslije utakmice došao u salu za press konferenciju bez osmijeha na licu. Je li navukao masku ili je stvarno bio umoran, ižmikan kao limun nakon dramatične završnice. »Rijeka« je sačuvala prednost, zasluženo, od dva nervozna suparnika bila je mudrija, postigla zlata vrijedan pogodak… 


   – Što preostaje treneru poslije ovakve utakmice, samo čestitati igračima. Bilo je očekivano teško, bili smo bolji i zasluženo nastavljamo europski put. Nakon što smo sami sebe doveli u situaciju da strepimo za ishod… A imali smo sve pod kontrolom nakon pogotka. Tako je to u nogometu, najvažnije je proći. Tako se prolazi u Europu… U ponedjeljak je nova utakmica, igramo s »Osijekom« – rekao je Kek. 


  Knežević je napravio glupost, zaradio crveni karton? 


   – Neću o tome. Nisam vidio. Izvukli smo se tih posljednjih pet minuta. Sreća prati hrabre, a moji su igrači igrali junački.  

  Mogao je dobiti crveni i u 23. minuti kada je poslije žutog kartona zapljeskao sucu? 


    – Zaista nisam vidio ni tu situaciju. Moram pogledati snimku utakmice. 


 


  Igrači su u nastavku počeli vjerovati u svoju kvalitetu nakon slabog prvog poluvremena? 


   – Kao trener ponosan sam na svoje igrače. Dva puta smo suparnika vraćali u život, ali smo zasluženo prošli. Treba učiti i učiti, to je Europa. U Žilini smo napravili iskorak, možda se on sada čini mali, ali vrijeme će pokazati koliko je velik. Bilo je dobrih stvari i slabosti. »Žilina« je dobra ekipa, ali mi smo utakmicu vodili kako smo htjeli. Nedostajalo je malo koncentracije u nekim fazama drugog poluvremena, posebice nakon gola. Bilo bi sve puno lakše. Oni su platili ceh vrućini, na kraju se i vratili, ali… 


  Ali, što? 


   – Idemo dalje. Ponavljam, ponosan sam što sam trener »Rijeke«, nemate pojma kako ja guštam. 


   Trener Žiline, Adrian Gula, žalio je za propuštenim prigodama na početku utakmice. 


   – Dobro smo otvorili utakmicu, stvorili dvije prigode. Da je jedna lopta ušla, bila bi to druga utakmica. Igrali smo napadački, potrošili se. Pobijedila je ekipa koja je prva postigla pogodak. Čestitam Riječanima.


Za razliku od pripadnika Armade, koje je čekao višesatno putovanje kućama igrači, struka i vodstvo »Rijeke« zajedno s gostima kluba i novinarima odmah nakon utakmice zaputili su se autobusom prema Bratislavi gdje je »bijele« čekao zrakoplov koji ih je trebao odmah povesti prema krčkoj zračnoj luci.



Uz »bijele« je na kraju bilo više od 300 navijača Rijeke. Tristotinjak pripadnika Armade bilo je smješteno u kavezu na sjevernoj tribini stadiona »Pod Dubnom«, a još tridesetak navijača gledalo je utakmicu iz loža.



Domaćih »Šošona« bilo je manje, njih pedesetak smjestilo se na južnoj tribini i pokušavalo motivirati ostatak navijača na glasno bodrenje svoje momčadi.