Trenerski pogled na susret u Kranjčevićevoj

Kek: Nisam dobio odgovore koje sam tražio; Medić: Rijeka je najbolja u ligi

Ivana Vaupotić

Uvjeti za igru bili su teški za obje momčadi, posebno u prvom poluvremenu. Nismo dobro igrali, a otrijeznili smo se tek kada smo primili gol, kaže Kek



RIJEKA – Osvojeni bodovi na otvaranju prvenstva ispunili su plan koji je trener »Rijeke« Matjaž Kek zacrtao prije dolaska u Kranjčevićevu, no tijek utakmice sa »Zagrebom« nije mu donio preveliko zadovoljstvo.


   – Uvjeti za igru bili su teški za obje momčadi, posebno u prvom poluvremenu. Nismo dobro igrali, a otrijeznili smo se tek kada smo primili gol. U sastavu je bilo dosta novih igrača, ali nisam dobio odgovor na ono što sam tražio. S izmjenama smo promijenili ritam igre, a znao sam da će se to dogoditi – rekao je Kek u uvodu.


   Pobjeda je donijela i dodatni problem uoči uzvratne utakmice s »Ferencvarošem«.




   – Moises je osjetio meniskus i zato je izašao iz igre. To ne izgleda dobro i on je vrlo upitan za četvrtak. U idućim danima vidjet ćemo što će biti – dodao je slovenski stručnjak.


   Učinak Godnessa Ajayija u devedeset minuta nije ga impresionirao.


   – Njegova izvedba u prvom poluvremenu nije bila zadovoljavajuća. U nastavku je bio bolji, valjda mu je pasalo što je sunce zašlo – poentirao je Kek.


   S druge strane, predsjednik i trener »Zagreba« Dražen Medić bio je pun hvale za suparnika.


   – Prava su natjecateljska momčad, traže najmanju rupu i kažnjavaju svaku grešku. U prvom poluvremenu smo dobro blokirali igru »Rijeke«, no u nismo se nametnuli u središnjici. Kod jedanaesterca za prvi gol napravili smo banalnu grešku, a oni su preozbiljna momčad da to ne kazne. Mislim da je »Rijeka« najbolji klub u ligi – zaključio je Medić.