Konferencija za novinare uoči utakmice Europske lige

Kek: Moramo odigrati utakmicu na najvišoj europskoj razini

Ivan Volarić

Sreću moraš zaslužiti svojom igrom od prve do 95 minute. Građenje i razvoj "Rijeke" u svim segmentima strašno me veseli jer kada se gradi onda se ide naprijed. Zbog toga veliki respekt igračima na tome kamo su doveli "Rijeku", rekao je Kek



RIJEKA Matjaž Kek i Ivan Tomečak jedva su se probili do svojih mjesta u press centru riječkoga prvoligaša od brojnih novinara, kamermana i fotoreportera što jasno sugerira da se na Kantridi ovoga četvrtka odigrava veliki nogometni spektakl. Stiže pod legendardne stijene u 3. kolu skupine G Europske lige nekadašnji europski prvak “Feyenoord”.


– Pred nama je još jedna velika utakmica protiv suparnika čije ime je velikim slovima upisano u povijest europskog nogometa – govorio je trener “bijelih” Matjaž Kek.


– Kud ćeš većega izazova, većega veselja i većega priznanja od toga da možeš odigrati utakmicu na toj razini. Normalno je da u takvoj utakmici razmišljaš kako doći do bodova, a ne kako izgledati. Moramo se postaviti tako da odigramo utakmicu na najvišoj europskoj razini. Pokazali smo da možemo. Želimo odigrati dobru utakmicu i ne slažem se s onima kojim kažu kad tad će se i nama posrećiti u Europi. Sreću moraš zaslužiti svojom igrom od prve do 95 minute. Građenje i razvoj “Rijeke” u svim segmentima strašno me veseli jer kada se gradi onda se ide naprijed. Zbog toga veliki respekt igračima na tome kamo su doveli “Rijeku”. Zato, dođite na Kantridu, uzmite tih nekoliko ulaznica koliko je ostalo pa da  svi zajedno budemo dio jednog velikog nogometnog spetakla. Mislim da ćemo biti ravnopravni suparnik, a imamo svoje želje i ciljeve.




Kek sigurno ne može računati na napadača Ermina Zeca koji nije registriran za Europu.


– Miral i Moises treniraju neko vrijeme s nama pa ćemo odvagati oko njihova nastupa. Imam i neke taktički dvojbe koje ćemo razriješiti poslije zadnjeg treninga – rekao je Kek.


Ivan Tomečak jedan je od igrača “Rijeke” koji ima određena iskustva u sudarima s nizozemskim predstavnicima.


– Igrao sam za “Dinamo” protiv “Ayaxa” nekoliko puta. Gaje prepoznatljiv ofenzivni nogomet koji počiva na brzoj transformaciji i brzim tehnički potkovanim igračima. To su momčadi koje mogu nanijeti štetu svakoj momčad na svijetu. Spremni smo odigrati utakmicu na visokoj razini, što smo pokazali u mnogim utakmicama, pogotovo na Kantridi. Ako pružimo ono što možemo onda možemo s pravom vjerovati u pozitivan rezultat – rekao je desni bek “bijelih” i novopečeni hrvatskih reprezentativac.


U prodaji je u vrijeme održavanja presice ostalo još 380 ulaznica za tribine B, C i F koje je moguće kupiti na blagajnama kraj zapadne tribine.


Igrači i vodstvo “Feyenoorda” očekuju se u ranim poslijepodnevim satima u opatijskoj “Vili Kapetanović”. Trening “Feyenoorda” je zakazan u 19 sati na Kantridi.


“Bijeli” su smješteni u hotelu “Ambasador”, a posljednji trening uoči utakmice održat će na Rujevici.