Trener zadovoljan

Kek: Isključenje? Bio je penal, samo sam raširio ruke

Ivan Volarić

Super sam zadovoljan s Vešovićem, vidi se da je super igrač i bit će pravo pojačanje za nas – kazao je Kek



Matjaž Kek kraj osječke utakmice dočekao je na tribinama. Spustio se nakon posljednje sučevog znaka na travnjak, a onda neko vrijeme proveo u razgovoru sa sucima. Očito se nije mogao tek tako pomiriti što ga je Zebec sredinom nastavka udaljio s klupe neposredno nakon što je varaždinski arbitar možda propustio dosuditi najstrožu kaznu nakon duela Jajala i Jonjića. Je li Kek pretjerao u prosvjedima ili…?


– Prije svega mislim da je bio penal. Raširio sam ruke i nisam ni riječi rekao sucima. Ako je to za isključenje onda sam kriv. Meni se činilo da je bio, ali sačekat ću da vidim sve skupa na TV-u. Nisam sucu ni riječ prigovorio – objašnjavao je trener »bijelih« na presici nakon susreta i osvrnuo se na utakmicu.


– Očekivano teško. Usto težak teren. Na kraju zasluženo, baš za taj jedan gol. Sigurno za nas velika pobjeda nakon dva poraza u Osijeku. Čestitke igračima, a »Osijeku« sve dobro u nastavku prvenstva. Nas za par dana čeka novo iskušenje Europa. Ovo je bitna pobjeda za naše samopouzdanje – rekao je Kek i posebno spomenuo debitanta Marka Vešovića.




– Super sam zadovoljan s Vešovićem, vidi se da je super igrač i bit će pravo pojačanje za nas – kazao je Kek.


Njegovom kolegi Tomislavu Rukavinu nije preostalo drugo nego čestitati boljoj momčadi na uspjehu.


– Čestitamo Riječanima na pobjedi i želimo im sve dobro u Europi – govorio je Rukavina. – Igrali smo onako kako smo mogli, znali smo da je »Rijeka« prava momčad koja nije tu slučajno. Igrali smo defanzivno dobro, čvrsto, nismo im dopustili prevše šansi. Onu jednu su iskoristili. Bilo je teško ići prema naprijed. Riječani su jako dobro organizirani, vrlo dobro rade pritisak nakon izgubljene lopte. Čestitam svojim igračima odigrali su onako kako smo tražili od njih. Nedostajalo je malo više prema naprijed, ali vjerojatno će to doći u sudarima sa slabijim protivnicima.