Uoči Superkupa

Kek: Gostujuće ekipe zadnjih godinu dana teško prolaze na Kantridi, neka tako i ostane

Ivan Volarić

Znamo da se »Dinamo« pojačao, da su doveli puno zvučnih imena, ali mi smo prošle sezone pokazali da ne igraju imena – nadovezao se Brezovec



RIJEKA Trener Matjaž Kek i veznjak Josip Brezovec »istrčali« su pred novinare na posljednjoj press konferenciju uoči utakmice Superkupa s »Dinamom« (petak, 20.30). Trener »bijelih« najviše vremena posvetio je brojnoj skupini ozlijeđenih ili načetih igrača. Marić, Maleš, Močinić, Knežević i Lešković sigurno preskaču prvu službenu utakmicu u novoj sezoni, a upitan je nastup Mitrovića i Krstanovića, kao i Samardžića, koji je tek stigao I priključio se treninzima momčadi prošle srijede.


– Postoji mogućnost da Samardžić uđe u kadar za utakmicu, ali o tome ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga. Mitrović je trenirao, ali nikakav rizik ne dolazi u obzir budući da nas očekuje serija teških utakmica. Igrat će oni koji su spremni. Krstanović je osjetio tetivu i za njega vrijedi što i za Mitrovića. Ako bude potrebno pauzirat će zbog opreza – rekao je Kek, koji unatoč problemima jasno naslućuje što očekuje od svoje momčadi.


–  Protivnik je težak, favorit, ali u zadnjih godinu dana gostujuće ekipe teško prolaze na Kantridi pa neka tako i ostane – rekao je Kek.




– Znamo da se »Dinamo« pojačao, da su doveli puno zvučnih imena, ali mi smo prošle sezone pokazali da ne igraju imena – nadovezao se Brezovec.


Inače, ostalo je u prodaji još nešto više od 3000 ulaznica. Na pretplatnike otpada 2179 stolica (podatak u četvrtak u 13 sati), 600 mjesta u kavezu ostavljeno je gostujućim navijačima. Iz kluba podsjećaju navijače da se do četvrtka do 20 sati mogu kupiti ulaznice po povlaštenim cijenama. Na dan utakmice one će biti skuplje. Primjerice, tribina B i C se još ovoga četvrtka može kupiti za 100, a u petak ulaznice za tu tribinu stajat će 120 kuna…


Najavljen je i program prezentacije projetka novoga stadiona, navijači će petominutni film moći vidjeti na semaforu nakon utakmice, odnosno podjele trofeja.