Usvojena tužba

Izbor Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a bio je neregularan

Hina

Jurjević je želio glasovati za Igora Štimca ali mu je onemogućeno glasovanje, a umjesto njega je iz Nogometnog saveza dubrovačko-neretvanske županije glasovao Mate Previšić i to u korist Markovića, te mu donio mu odlučujući glas za pobjedu nad Štimcem rezultatom 25:24



SPLIT Upravni sud u Splitu presudio je u korist tužbe Tomislava Jurjevića po kojoj je izbor Vlatka Markovića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na skupštini tog saveza održanoj 17. prosinca 2010. godine, bio neregularan jer je Jurjeviću, koji je želio glasovati za Igora Štimca onemogućeno glasovanje, a umjesto njega je iz Nogometnog saveza dubrovačko-neretvanske županije glasovao Mate Previšić i to u korist Markovića, te mu donio mu odlučujući glas za pobjedu nad Štimcem rezultatom 25:24.


»Dobio sam pisano rješenje od Upravnog suda u Splitu u kojem me izvješćuje da je presuđeno u korist moje tužbe, a to znači da se poništava rješenje Ministarstva uprave od 28. studenog 2011. godine kojim je priznat rezultat glasovanja u korist Markovića iako sam se ja tom ministartsvu i ministru Davorinu Mlakaru žalio da takav ishod glasovanja nije regularan jer je meni, koji sam želio glasovati za Štimca, onemogućeno glasovanje. Ovom se presudom također poništava i rješenje zagrebačkog gradskog ureda za državnu upravu koji je u registar upisao rezultate sporne skupštine HNS-a«, izjavio je danas za Hinu Jurjević.


On kaže kako ovakvu presudu Upravnog suda u Splitu doživljava i kao moralnu satisfakciju jer mu je izrečena i dvogodišnja suspenzija djelovanja u koja mu, kako je dodao, istječe 4. ožujka ove godine.




»Nakon ovakve presude, u suradnji sa svojim pravnim stručnjacima poduzet ću sve moguće mjere na iskorijenjivanju nezakonitih radnji iz sporta, te udaljavanja iz sporta, a to znači i nogometa, onih ljudi koji se služe manipulacijama i nezakonitim radnjama. Podnijet ću tužbu kojom ću tražiti kažnjavanje svih onih koji su nakon skupštine HNS-a održane 17. prosinca 2010. donosili odluke da se suspendiraju Štimčevi pristaše, te da se raspusti Nogometni savez dubrovačko-neretvanske županije«, rekao je Jurjević