Veznjak »Kopera«

Ibričić o incidentu na Rujevici: Ispričavam se navijačima Rijeke, ali ne i onima koji su vrijeđali mene i obitelj

Ivan Volarić

Foto Reuters

Foto Reuters



Igrači »Kopera« dugo su nakon utakmice na Rujevici ostali u svojoj svlačionici. Navodno je vodstvo kluba držalo sastanak s igračima. Tema nije poznata, ali sigurno je bilo i nešto oko incidenta kojega je izazvao isprovocirani Senijad Ibričić. Veznjak iz susjedne BiH spremno je nakon utakmice stao pred novinare.


– S jedne strane sam možda pogriješio prema »Rijeci« i njezinim pravim navijačima. S druge strane kada god dođem u Rijeku nađe se nekoliko njih na tribinama koji vrijeđaju moju obitelj i zbog toga sam reagirao onako kako sam reagirao. Možda sam pogriješio jer sam između ostaloga ostavio svoju ekipu na cjedilu. Poštujem »Rijeku« i njezine navijače, njima se ispričavam, a onima koji su me cijelo vrijeme vrijeđali, njima se ne želim ispričati – kazivao je Ibričić, koji je busanjem u prsa »Hajdučka« izazvao lančanu reakciju. Prvo je (pre)žustro reagirao trener »bijelih« Matjaž Kek pa je onda došlo do naguravanja gotovo svih igrača i obje klupe.


– Nije se tu dogodilo ništa neuobičajeno… Čestitam »Rijeci« na pobjedi, odigrali su odličnu utakmicu. Želim im puno sreće, ali se nadam da će ove sezone biti iza »Hajduka«.




Ibričić ne vjeruje da će imati problema sa svojim poslodavcem, a budući da je ispod dresa »Kopera« nosio majicu s obilježjima drugoga kluba.


– Nemaju mi što zamjeriti. »Hajduk« je moj klub. Davat ću sve od sebe za »Koper«, ali zna se da je »Hajduk« moj klub – rekao je Ibričić.