Posrećilo im se sresti atraktivnu glumicu

I Pamela Anderson će navijati za Rijeku!

Ivan Volarić



Visoka pobjeda »Rijeke« nad »Vikingurom« nije izazvala ni približan publicitet na Farskim otocima kao pojavljivanje Pamele Anderson, prsate starlete najpoznatije po ulozi u serijalu »Spasilačka služba«. Pamela je stigla na Farske otoke podržati aktiviste koji se bore protiv ubijanja dupina, zadržala se na otoku tri dana, a kada je napuštala Farske otoke ,u zračnoj luci Vagar na nju su natrčali legendarni ekonom »Rijeke« Rustem Gashi, klupski informatičar Marko Smoković i fizioterapeut Enio Krajač. Zamolili su Pamelu za jedno brzinsko snimanje, a ona je ljubazno pristala. 


   Kanadsko-američka glumica, producentica, model i aktivistica još se krajem 1990-ih priključila PETA-i u borbi za zaštitu prava životinja, a između ostalog borila se protiv lova na tuljane u Kanadi i pozivala na bojkot kompanija koje provode testiranja na životinjama. Njezina fundacija posvećena je zaštiti prava ljudi i životinja te okoliša. Na Farske otoke došla je kako bi podržala kampanju organizacije iz Seattlea koja se protivi brutalnom ubijanju bjelogrlih dupina koje lokalno stanovništvo stjera brodovima u uvalu i potom zakolje. Godišnje se na Otocima tako ubije i do tisuću dupina. 


   – Želimo zaštititi dupine, ne želimo se sukobljavati s ovdašnjim stanovništvom. Nadamo se da ćemo uspjeti uvjeriti ljude da se počnu baviti nečim drugim, poručila je Anderson.