Utakmica pod znakom upitnika

Hajduk će danas i službeno tražiti odgodu jadranskog derbija?

Ivan Volarić

S obzirom na sve to »Hajduk« će kao domaćin utakmice, koji ne može osposobiti travnjak za igranje utakmice, po svemu sudeći danas i službeno zatražiti odgodu jadranskog derbija. No, i tu ima problema – sa slobodnim terminima



RIJEKA – Budući da je potpuno jasno da novi poljudski travnjak neće biti spreman za jadranski derbi idućega vikenda, čelništvo Hajduka pokušava posljednjih dana u razgovorima s odgovornima na Kantridi, odnosno u suradnji s Udrugom prvoligaša, pronaći rješenje za tu situaciju.


Prva varijanta bila je da se utakmica prebaci na zamjenski stadion u Dugopolju, no on ne odgovara iz sigurnosnih razloga. Premaloga je kapaciteta za jednu visokorizičnu utakmicu kao što je jadranski derbi, a osim toga Hajduk ima više pretplatnika nego što je kapacitet stadiona u Dugopolju.


Splićani su odbacili mogućnost promjene domaćinstava, da se ova utakmica igra na Kantridi, a iduća početkom proljetnog dijela sezone na Poljudu. Otpao je i splitski prijedlog da se utakmica odigra u nadolazećoj reprezentativnoj stanci. To prirodno ne odgovara Riječanima koji će imati najmanje pet reprezentativaca.




S obzirom na sve to »Hajduk« će kao domaćin utakmice, koji ne može osposobiti travnjak za igranje utakmice, po svemu sudeći danas i službeno zatražiti odgodu jadranskog derbija. No, i tu ima problema – sa slobodnim terminima.


»Rijeka«, naime, još nije odradila svoj zaostali kup ogled u Lekeniku. Možda bi se taj sudar mogao odigrati u nedjelju umjesto jadranskog derbija za kojega bi se onda pronašlo mjesto u nekom kup terminu.