Jovanovićev udar na Mamića

HNS u roku od 15 dana mora izbaciti Lokomotivu iz lige!

Hina

Sportska inspekcija HNS-u naređuje u roku od 15 dana ukinuti Lokomotivi prvoligašku licencu za sezonu 2009./10., a Hrvatskom dragovoljcu za tekuću 2013./14. sezonu. To u prijevodu znači i proglasiti zadnjih pet prvenstava neregularnim!



RIJEKA Na adresu Hrvatskoga nogometnoga saveza jučer je stiglo rješenje službe Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u kojemu se među osam točaka posebno ističu ona treća u kojoj stoji da se HNS-u naređuje poništenje odluke od 30. travnja 2009. godine kojom je Nogometnom klubu »Lokomotivi« izdana licenca za natjecanje u Prvoj HNL u natjecateljskoj godini 2009./10. i četvrta u kojoj stoji da je rok za izvršenje prethodne 15 dana od dostave rješenja, odnosno peta u kojoj se naređuje ukidanje licence »Hrvatskom dragovoljcu« za tekuću sezonu 2013./14. i šesta koja, kao i u prethodnom slučaju, nalaže izvršenje u roku od petnaest dana.


NK Lokomotiva u petak je odbila komentirati napise koji se pojavili u hrvatskim medijima da je Sportska inspekcija naredila HNS-u da tom klubu i Hrvatskom dragovoljcu ukine prvoligašku licencu.»Povodom napisa u medijima o navodnom rješenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u kojem se spominje i NK Lokomotiva, ovim putem obavještavamo javnost da do ovoga trenutka nismo dobili nikakvu službenu informaciju pa s tim u vezi ne možemo ništa komentirati. U slučaju da primimo rješenje, prvo će ga detaljno proučiti Uprava kluba i pravni savjetnici će pravovremeno obavjestiti javnost o stavu kluba i mjerama koje misli poduzeti«, kaže se u priopćenju NK Lokomotive u kojem još stoji da je NK Lokomotiva u ovome trenutku usredotočena isključivo na svoju sportsku djelatnost, planove i natjecanja, naročito na pripremama za obilježavanje 100-godišnjice kluba.Do sada Hina nije uspjela dobiti nikoga iz Hrvatskog dragovoljca za reakciju na navedene napise, a iz HNS-a se doznaje da se rješenje Sportske inspekcije MZOS analizira i da će se Savez o njemu očitovati.



Po tome ispada da Hrvatski nogometni savez u roku od petnaest dana mora »Lokomotivu« i »Hrvatski dragovoljac« praktično isključiti iz natjecanja Prve HNL, odnosno neizravno pet zadnjih prvenstava proglasiti neregularnim! Uz spomenute točke, sportska inspekcija u rješenju naređuje Hrvatskom nogometnom savezu i usklađivanje Statuta od 5. srpnja 2012. godine s odredbama Zakona o sportu, odnosno ukidanje licence NK »Vinogradaru« za Drugu HNL u sezoni 2013./14, što bi značilo proglasiti i tekuću drugoligašku sezonu neregularnom.




Rješenje je doneseno temeljem inspekcijskog nadzora nad poslovanjem Hrvatskoga nogometnoga saveza, odnosno uvidom u dostavljenu dokumentaciju istoga u kojoj je sportska inspekcija MZOS-a pronašla niz osnova za poništenjem odluke o izdavanju licence NK »Lokomotivi« za sezonu 2009./10, što se u najvećoj mjeri odnose na prisnu sportsko-poslovnu vezu nogometnih klubova »Dinama« i »Lokomotive«.


Više pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista od petka, 14. veljače 2014., na 34. stranici…