Rijeka angažirala veznjaka Maribora

Goran Cvijanović potpisao, Boras prodan Dinamu

Ivan Volarić



RIJEKA Nakon Argentinca Daniela Lucasa Scaglije, na Kantridu je stigao još jedan veznjak – Goran Cvijanović (27). Nekadašnji povremeni slovenski reprezentativac rođen u Gorici, koji je sakupio gotovo 200 nastupa u dresu »Maribora« (i pedesetak europskih utakmica), potpisao je dvogodišnji ugovor s »bijelima« (jedan plus jedan). Budući da Cvijanovića uz »Maribor« veže još dvogodišnji ugovor, jasno je da je »Rijeka« morala platiti određeni iznos na ime odštete.


– Znate da te stvari ne iznosimo u javnost – rekao je sportski direktor »Rijeke« Srećko Juričić.


Cvijanović u posljednje vrijeme nije igrao jer nije pristao na uvjete raskida ugovora s »Mariborom« gdje su odlučili dati priliku mlađim igračima. Trenirao je s drugom ekipom »Maribora« dok »Rijeka« svoj višetjedni interes nije pretočila u konkretnu ponudu.




U suprotnom, izlaznom smjeru, ide desni bek Ivan Boras. Vraća se u Maksimir, ali ne u »Lokomotivu« već – »Dinamo«. Boras se nije uspio nametnuti na Kantridi, mučila ga je između ostaloga i nostalgija za rodnim domom, a »modrima« očito treba desni bek. »Rijeka« je nešto zaradila, stotinjak tisuća eura, barem onoliko koliko je potrošeno na dovođenje Cvijanovića. »Bijeli«  traže desnog beka, zamjenu za Ivana Tomečaka.


– Sigurno ćemo pokušati dovesti jednog desnog beka do kraja prijelazno roka, ali nema žurbe. Boras ionako nije puno igrao – rekao je Juričić.