Hrvatska reprezentacija

Dalić objavio popis za Meksiko i Peru, među kandidatima i dva igrača Rijeke

Hina

Zlatko Dalić, Foto: D. LOVROVIĆ

Zlatko Dalić, Foto: D. LOVROVIĆ

Hrvatska reprezentacija igrat će protiv Perua 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a četiri dana kasnije suprotstavit će se Meksiku na stadionu AT&T u Dallasu.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis kandidata za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika koje će se igrati u SAD. Dalić je pozvao 26 igrača i tri vratara, a na put u SAD će ići 20 igrača i tri vratara. Konačan popis za SAD izbornik Dalić će objaviti 15. ili 16. ožujka.

Hrvatska reprezentacija igrat će protiv Perua 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a četiri dana kasnije suprotstavit će se Meksiku na stadionu AT&T u Dallasu.


Peru je 11. reprezentacija svijeta, neporažena u posljednjih osam susreta kvalifikacija, a do svog prvog Svjetskog prvenstva nakon 26 godina Peruanci su stigli kroz dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda. Susret na obnovljenom stadionu u Miamiju, koji je ugostio najveće sportske spektakle poput Super Bowla ili ovoljetnog El Clasica između Reala i Barcelone, bit će prvi susret u povijesti između reprezentacija Perua i Hrvatske.


Meksiko je, pak, već dobro poznat protivnik Vatrenima. Uz prijateljsku pobjedu u Los Angelesu, Hrvatska je slavila i u dvije prijateljske utakmice tijekom devedesetih, dok je Meksiko dva puta bio bolji na svjetskim prvenstvima – 2002. i 2014. godine.




Do početka World Cupa, ‘Vatreni’ će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Senegala, a vrlo vjerojatno i protiv Brazila. Hrvatska bi protiv peterostrukih svjetskih prvaka trebala igrati 3. lipnja u Liverpoolu na stadionu Anfield. Pet dana kasnije u Osijeku će igrati protiv Senegala. Bit će to posljednji test Dalićevih odabranika uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.


VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)


OBRANA: Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Samdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid),Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen),Matej Mitrović (Club Brugge), Marin Leovac (Rijeka), Zoran Nižić (Hajduk)


VEZNI RED:Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Spartak Moskva), Filip Bradarić (Rijeka)


NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Duje Čop (Standard Liege), Ante Rebić (Eintracht), Ivan Santini (Caen)