Veznjak i trener »Rijeke« po dolasku u Liege

Cvijanović: Moramo biti pametni i disciplinirani

Ivan Volarić

– Leovac i Moises mogu igrati, ali vidjet ćemo koliko ćemo ih opteretiti jer za četiri dana je nova velika utakmica protiv »Dinama« i morat ćemo podijeliti minutažu. Treba uzeti u obzir i da Jajalo ima tri žuta u prvenstvu, te da ne može istrčati protiv »modrih« – kazivao je Matjaž Kek



LIEGE Nakon otprilike sat i pol mirnoga leta nogometaši »Rijeke« stigli su Liege. Prije nego što je autobus poveo igrače iz zračne luke u hotel na ručak i poslijepodnevni odmor, uoči treninga zakazanog na »Standardovom« stadionu u 18.30 sati, trener »bijelih« Matjaž Kek obratio se riječkim izvjestiteljima. Zna se da za početni sastav ne kandidiraju četvorica igrača koja su ostala u Rijeci (Sharbini, Knežević, Maleš i Špikić), te da su u Belgiju doputovali rekovalescenti Marin Leovac i Brazilac Moises koji su normalno trenirali u ponedjeljak i utorak.


– Leovac i Moises mogu igrati, ali vidjet ćemo koliko ćemo ih opteretiti jer za četiri dana je nova velika utakmica protiv »Dinama« i morat ćemo podijeliti minutažu. Treba uzeti u obzir i da Jajalo ima tri žuta u prvenstvu, te da ne može istrčati protiv »modrih« – kazivao je Matjaž Kek, koji s »vedrim naočalama« gleda na premijerni ovogodišnji nastup »bijelih« u skupini G Europske lige. Naravno da nisu izostala ni uobičajena Kekova upozorenja.


– Dečki su dosta dobro reagirali na posljednjim treninzima i zbog toga optimistično gledam na ovu utakmicu. Ovu utakmicu treba uzeti kao veliki privilegiji, veliki izazov u kojem možemo potvrditi kvalitetu koju imamo i koju treba potvrđivati iz dana u dan. Jer, ako na ovoj razini ako nisi sto posto onda si kažnjen kao što smo mi bili lani u Guimaraesu – rekao je trener »bijelih«.




Veznjak Goran Cvijanović jedan je od igrača u riječkim redovima koji u svojim nogama ima puno ovakvih utakmica. S »Mariborom« je igrao mnoštvo utakmica u skupinama Europske lige, ali i Lige prvaka.


– Imam određena iskustva s belgijskim ekipama i oni igraju jako ofenzivan nogomet. Ako budemo dovoljno mudri i pametni, ako odigramo disciplinirano i agresivno, onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu – rekao je Cvijanović.


Inače, sukladno najavama Ermin Zec postao je novim igračem »Rijeke«. Brzonogi napadač potpisao je dvogodišnju ugovornu obvezu nakon što je obavio liječnički pregled. S obzirom na to da je po isteku četverogodišnjeg ugovora s »Genclerbirligijem« postao slobodan igrač može se registrirati van prijelaznog roka, ali ne i za ovogodišnje europske dvoboje. Pravo nastupa u HNL-u steći će za susret sa »Zagrebom«, a u Europi tek u slučaju da »Rijeka« drugi put u svojoj povijesti (u ožujku 1980. godine bijeli su igrali četvrtfinale Kupa kupova protiv Juventusa) izbori proljeće u Europi.