Europska liga

Čohar: Članovima kluba najpovoljnije cijene paketa

Edi Prodan

Prodaja, bolje rečeno pretprodaja paketa ulaznica počinje u utorak, 16. rujna, u vremenu od 10 do 18 sati na blagajnama uz zapadni ulaz na stadion. Prioritet imaju članovi kluba, i to sve do 21. rujna



RIJEKA » Unatoč ne baš lijepom vremenu, na Kantridi jesen k’o iz snova: HNK Rijeka igra u Europa ligi, na Kvarner dolaze ponajbolje ekipe iz Španjolske, Belgije i Nizozemske. A samo dan prije odlaska »Rijeke« na prvu euroligašku utakmicu u Liege, na zapadnom ulazu stadiona počinje prodaja paketa ulaznica za sva tri domaća euro-ogleda.


– Ostvarujemo ono što smo najavljivali na početku sezone: članovi kluba naša su svetinja, njima dajemo najpovoljnije cijene ulaznica, a omogućavamo im i kupovanje dva paketa ulaznica u danima rezerviranim samo za njih – naglašava Vlado Čohar, direktor HNK-a Rijeka.


 Prodaja, bolje rečeno pretprodaja paketa ulaznica počinje u utorak, 16. rujna, u vremenu od 10 do 18 sati na blagajnama uz zapadni ulaz na stadion. Prioritet imaju članovi kluba, i to sve do 21. rujna. Dan kasnije, 22. rujna, prodaja paketa starta i za sve ostale, s tom napomenom da će jedna blagajna biti rezervirana za vlasnike paketa HNL ulaznica koji nisu članovi kluba, dok se pojedinačne ulaznice za ogled sa Sevillom mogu kupiti od 29. rujna. 


 A najskuplja




  – Cijene ulaznica imaju nekoliko gradacija. Najpovoljnije su za članove, slijedi cijena paketa za nečlanove, zatim cijena za pojedinačnu ulaznicu u pretprodaji, dok je najskuplja ulaznica za jednu utakmicu na dan njezinog odigravanja. Ono što želimo naglasiti je mogućnost da se učlanjenje obavi i idućeg tjedna, čime se automatski dobiva pravo za kupnju paketa po najpovoljnijim cijenama – dodao je Čohar.


Primjerice, cijena paketa ulaznica za članove na B tribini je 400 kuna, bez članske iskaznice iznosi 500 kuna tako da je u tom slučaju učlanjenje praktično – besplatno. Inače, najpovoljni su članski paketi za E tribinu, 90 kuna, najskuplji su za A – 800 kuna. Bez iskaznice, E-paket je 120 kuna, A 960. Cijena ulaznice na dan utakmice će na E iznositi 70, a na A tribini 400 kuna.



Kantrida je dužna gostujućim navijačima osigurati pet posto kapaciteta stadiona, odnosno 500 mjesta. Prema najavama, očekuje se najmanje 300-tinjak navijača iz Seville i Liegea, dok Fayenoord sigurno zakupljuje sav raspoloživi kapacitet. Od ova tri kluba navijčai Fayenoorda su najodaniji i najvatreniji pa će utakmica s Nizozemcima u tom segmentu biti najuzbudljivija. Prodaja ulaznica za utakmicu Rijeke u Liegeu je počela, cijena im je 150 kuna, a do sada ih je prodano tristotinjak. Čini se da u ovoj skupini najodanije navijače ipak ima – »Rijeka«.



Politika vezivanja pogodnosti uz članstvo daje odlične rezultate. Trenutačno HNK Rijeka broji 2500 članova, trend rasta je svakodnevni, a upravo u vrijeme pred kupnju paketa za Euroligu očekuje se značajniji broj novih učlanjenja.


– Pretpostavljamo da će se ovih dana iznivelirati broj članova s brojem vlasnika HNL paketa. Trenutačno ovih drugih ima dvjestotinjak više tako da očekujemo kako bi se i članstvo moglo povećati na 2700 ljudi – ističe Čohar. 


 Obročna otplata


Kako bi se do kraja prilagodili nimalo lakoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi većina simpatizera i navijača »Rijeke«, za pakete ulaznica skuplje od 300 kuna omogućena je i obročna otplata, odnosno moguće ih je platiti u tri rate. Također, sve je pakete ulaznica moguće platiti kreditnim karticama.


– Lani smo prodali nešto više od šest tisuća paketa. Realno je očekivati da ove godine prodamo 15 posto paketa više, odnosno oko sedam tisuća. Ukupno, inače, nudimo osam tisuća ulaznica, tako da će se razlika nalaziti u slobodnoj prodaji. Pretpostavljamo da će slobodnih mjesta za pojedinačne ulaznice biti na A, C i F tribinama.


Kapacitet stadiona, što inače iznosi točno 10.050 mjesta, je limitiran zbog prostora namijenjenog gostujućim navijačima, kao i »tampon« zoni između njih i domaćih navijača, a određeni pomaci, kako to nalažu i pravila UEFA-e, će se dogoditi i na A tribini. Posebno u onoj zoni koja će biti namijenjena novinarima – zaključio je Čohar.