Prva žena na čelu

Brbićeva nasljednica: Marijana Bošnjak imenovana za privremenu predsjednicu Uprave Hajduka

Hina

Po njegovim riječima glavna zadaća Marijane Bošnjak bit će napraviti dubinsku analizu stanja i procesa u Hajduku kao pripremu preduvjeta za početak rada novog predsjednika Uprave, objasnio je Marasović



Nadzorni odbor (NO) Hajduka na sjednici u subotu odlučio je imenovati Marijanu Bošnjak, direktoricu »Kinematografa« iz Osijeka za predsjednicu Uprave tog kluba u razdoblju do izbora novog predsjednika koji će na toj dužnosti naslijediti Marina Brbića kojeg je NO nedavno smijenio sa te dužnosti.


»Marijana Bošnjak će biti predsjednica Uprave Hajduka dok se ne izabere novi predsjednik Uprave na trogodišnje razdoblje na temelju natječaja kojeg smo danas raspisali i koji će trajati do 2. svibnja ove godine, a novi bi predsjednik Uprave trebao biti imenovan u drugoj politici svibnja,« rekao je predsjednik NO-a Slaven Marasović.


Po njegovim riječima glavna zadaća Marijane Bošnjak bit će napraviti dubinsku analizu stanja i procesa u Hajduku kao pripremu preduvjeta za početak rada novog predsjednika Uprave, objasnio je Marasović.




Za koordinatora NO-a u suradnju s Marijanom Bošnjak imenovan je član NO-a Ante Šalinović. On je odgovarajući na brojna novinarska pitanja istaknuo kako je Marijana Bošnjak neovisni ekonomski stručnjak koja ima veliko iskustvo u analizi dubinskih stanja i procesa u tvrtkama razliičitih gospodarskim grana.


»Namjerno smo izabrali takvu osobu kao što je Marijana Bošnjak jer nam je potreban što neovisniji pogled na stanje i procese u Hajduku kako bi nova Uprava kluba imala što detaljnije informacije potrebne za razvoj kluba,« kazao je Šalinović.


Na upit je li Marijana Bošnjak navijač Hajduka, Šalinović je rekao kako su NO-u najvažnije njene analitičke kompentecije i reference, te nije uopće važno za koga navija.Marasović i Šalinović se rekli da će Bošnjak operativno preuzeti dužnost u utorak 12. travnja, te da će sa njom surađivati članovi NO-a i djelatnici Hajduka, ali će ona za svoje suradnike također moći angažirati i stručnjake za koje procijeni da bi joj mogli pomoći.

Marasović je potvrdio kako se razgovara s trenerom Damirom Burićem glede njegovog angažmana i na dužnosti sportskog direktora kluba koju bi obavljao istodobno s dužnošću trenera prve momčadi.


»Nakon ostavke bivšega sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića pregovaramo da se na tom upražnjem mjestu angažira trener Burić, ali o zaključcima tih pregovora ćemo vas izvijestiti kad ih okončamo«, rekao je Marasović.


Burić je danas novinarima također rekao kako su u tijeku razgovori između njega i i NO Hajduka o njegovom eventualnom angažmanu i na dužnosti sportskog direktora kluba.


»Ne želim sada ništa govoriti o tome dok još razgovaramo jer treba vremena za donošenje prave odluke«, poručio je Burić.