Riječki veznjak

Bradarić produžio ugovor: Sada mogu razmišljati samo o našim ciljevima

Ivan Volarić

Ivan Mance i Filip Bradarić

Ivan Mance i Filip Bradarić

S ovim potpisom ugovor usmjerio sam svoje misli samo na Rijeku i naše ciljeve – kaže Brada



RIJEKA Uvertira u presicu za ogled s »Lokomotivom« pripala je zamjeniku sportskoga direktora Ivanu Manceu i standardnom veznjaku reprezentativnog formata Filipu Bradariću. Čim se navedeni dvojac pojavio ispred novinara nametnula se samo jedan dvojba: Bradarić je produžio ugovor ili je – prodan! Mance je vrlo brzo razriješio tu dilemu.


– Jutros smo produžili ugovor s Filipom Bradarićem i to je za nas jedna jako bitna stvar čime smo pokazali snagu i stabilnost kluba, te smjer naše ideje. Vrlo smo ponosani da je Filip prepoznao našu želju i da mu se klub s novim ugovorom odužio na svemu dobrome što radi u dresu »Rijeke«, a on produženjem na jednaki način »Rijeci« – kazao je Mance i dometnuo kako je stari ugovor vezao Filipa uz »Rijeku« još godinu dana, a novi do ljeta 2020. godine.


 Mirnoća


– Izuzetno mi je drago da smo se dogovorili i produžili suradnju. Time smo pokazali da je meni u interesu ostati u »Rijeci«. Klub se od prvoga dana prema meni ponio odlično, nemam nikakvih zamjerki i samim time sam jako zadovoljan. Želio bih se zahvaliti svim ljudima u klubu, treneru i suigračima koji su bili uz mene od prvoga dana. Svi oni su pomogli da budem bolji igrači i bolja osoba. Izuzetno mi je drago zbog svega i nadam se da ćemo i nadalje odlično surađivati – rekao je Bradarić.


Jasno je da ovo produženje ugovora ne znači nužno da Bradarić neće ovoga ljeta biti među igračima koji će napuniti klupsku blagajnu svojim inozemnim transferom.– U svakom slučaju ovo produženje donosi mirnoću za klub i za Filipa. Nama je ovo bilo jedno od strateških pitanja jer Filip je tijekom svih ovih godina izrastao u jednog od nosioca naše momčadi – dometnuo je Mance, a s njim se složio i veznjak »bijelih«.

Strategija




– Iako se nikad u nogometu ne zna s ovim potpisom ugovor usmjerio sam svoje misli samo na »Rijeku«, utakmicu protiv »Lokomotive« i naše ciljeve. Imamo veliku šansu doći do duple krune, imamo dobru atmosferu i trenutno mi je samo to u glavi. »Lokomotiva«? Ako budemo pravi nema razloga da ne dođemo do onoga što svi priželjkujemo. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica jer vidjelo se posljednji put na Rujevici koliko su oni motivirani kada igraju protiv nas, koliko su željni pobjede ili bodova.


Sigurno će biti jako teško, međutim mi smo »Rijeka«, prvi smo na ljestvici, do sada smo pokazali da možemo biti protiv svakoga dominantni i tako ćemo se postaviti i ovoga puta. Puno smo radili ovaj tjedan na nekim stvarima i ako se budemo toga pridržavali i ako svatko od nas da sto posto onda ćemo se vratiti kući zadovoljni.


Na Rujevici su ove godine osim Bradariću produžili ugovor Dangubiću, Mišiću i Prskalu, aktivirana je opcija o otkupu ugovoru Eleza…


– Sigurno da ima još nekih stvari koje ćemo riješiti na sličan način kao u Bradarićevu slučaju. Ovo je bilo vrlo važan korak, da A reprezentativca vežemo uz klub na duži period. Hvala Filipu što je prepoznao našu ideju, te se kroz produženje ugovora bez puno okolišanja odužio klubu – zaključio je Mance.