Samo jedna minuta...

Bogolin: Da smo ih pobijedili, pale bi dvije ostavke!

Marko Cvijanović

Zoran Mamić spasio je i sebe i mene. Dogodile bi se dvije ostavke u nekoliko minuta, on bi podnio ostavku da je izgubio, a ja da sam pobijedio, ha, ha... – kaže trener Opatijaca



RIJEKA » Malo je nedostajalo da u srijedu i »Dinamo« i »Opatija« ostanu bez trenera. Prvi čovjek u struke »modrih«, Zoran Mamić, otvoreno je poslije utakmice osmine finala Kupa u Opatiji priznao da bi podnio ostavku da su »modri« doživjeli poraz. To bi učinio i Zoran Bogolin, kojemu je malo nedostajalo da ugrozi »obiteljski poredak« u Maksimiru.


   – Zoran Mamić je spasio i sebe i mene. Dogodile bi se dvije ostavke u nekoliko minuta, on bi podnio ostavku da je izgubio, a ja da sam pobijedio, ha, ha… Stvarno, što možeš drugo učiniti kad pobijediš »Dinamo«? Ja u Hrvatskoj više nemam koga pobijediti, jel’ tako? – kaže Zoran Bogolin poslije utakmice u kojoj su njegovu momčad sekunde dijelile od prvorazredne senzacije, ali ne isključivo kratak vremenski odmak…


   – U Opatiji smo u srijedu vidjeli novo pravilo što kaže da sudac mora suditi jedanaesterac kada se u protivničkom šesnaestercu sudare dva suigrača – sarkastičan je trener Opatijaca. – Ljut sam, normalno, lopta ide van, dva »dinamovca« se sudaraju, a sudac svira penal. Takvi se jedanaesterci ne sviraju ni u našoj ligi. Svi mi znamo da »Dinamo« ima puno bolju momčad od nas, ali ne pobjeđuju uvijek bolji. Krivo mi je i zbog one šanse… Da je u 85. minuti bilo 2:0 za nas, priča bi bila gotova. Poslije toga moji su igrači bili prenervozni da bi do kraja bili u utakmici, mislili su na dosuđeni jedanaesterac, a ne na igru, primili smo dva brza pogotka i to je bio kraj.


   Bogolin, bez obzira na konačni ishod (2:4), s ponosom priča o reakcijama svojih igrača u utakmici protiv puno jačeg protivnika.   – U svemu smo parirali »Dinamu«, trkom, duel igri, u skoku… U svemu, osim u posjedu lopte. Tu im nitko u Hrvatskoj ne može parirati. Dobro smo stajali na terenu, pripremili utakmicu na najbolji mogući način. Znali smo da njihova krila ulaze u međuprostor između bekova i stopera, a bočni igrači dolaze iz drugog plana. Zato smo poduplali bokove. Mene je Mamić jedino iznenadio činjenicom da je odmarao malo stožernih prvotimaca. Očekivao sam da će ih više biti izvan momčadi. Od prve momčadi nisu igrali jedino vratar Eduardo, odnosno Soudani, Brozović i Antolić. A svejedno smo ih imali… Zato sam još ponosniji na moju momčad – kaže Bogolin kojemu će najteže biti pripremiti momčad za prvenstvenu utakmicu protiv crikveničkog »fenjeraša« u Međužupanijskoj ligi. Ili neće.

   – Neće jer mi treniramo poluprofesionalno. Tako će biti dokle god ja budem trener »Opatije«. Bez motiva, želje i ambicija, nema ni nogometa. Ako se sve to poklopi, onda možemo parirati i »Dinamu«. Žao mi je što smo se u produžecima nesvjesno povukli i dali odličnom napadaču Henriquezu priliku razmahati se u našem šesnaestercu. Doduše… Pitanje je bi li se nazabijao da je Brozović bio sto posto spreman. Čovjek je igrao na vlastitu odgovornost, praktično s jednom nogom. Da je bio zdrav, bilo bi sigurno drukčije – zaključio je trener Opatijaca.