Rijeka potekla...

Bijeli opet na okupu, prvi treninzi na Rujevici u znaku testiranja

Portal Novilist.hr

Leonard Žuta/Foto HNK Rijeka

Leonard Žuta/Foto HNK Rijeka

 Najbitnije je da nema ozljeda. Na kraju prvog dijela prvenstva nismo imali niti jednu ozljedu, a vjerujemo da ćemo i dalje napredovati u trkačkom dijelu - rekao je Vedran Naglić, kondicijski trener HNK Rijeka



RIJEKA Nogometaši Rijeke odradili su prve treninge u 2019. godini koji su po uhodanom običaju donijeli testiranja igrača nakon kratkotrajne pauze. U odnosu na posljednji trening u 2018. godini treneru Igoru Bišćanu i njegovim suradnicima nije se na raspolaganje stavio veznjak Srđan Grahovac kojemu je istekla posudba iz Astane. Rijeka nije iskoristila mogućnost otkupa njegova ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima s kazakstanskim prvoligašem. Grahovac je kod Bišćana izgubio status prvotimca pa je očito da je procjena klupske struke da se u igrača, koji je prošle zime doveden kako bi ublažio odlazak Josipa Mišića, ne isplati uložiti nekoliko stotina tisuća eura na ime obeštećenja. Grahovac je zasada jedini igrač koji je napustio Rujevicu, a Matej Vuk jedini igrač koji je došao. Daroviti krilni napadač u proteklih šest mjeseci proveo je na posudbi u Interu iz Zaprešića, gdje se nije uspio nametnuti treneru Samiru Toplaku i izboriti za svoje mjesto u momčadi. 


Početku priprema odazvali su se Alexander Gorgon i Leonard Žuta, dvojica igrača Rijeke kojima idućega ljeta ističe ugovor. Budući da (još) nisu uspjeli dogovoriti produžetak suradnje obojica mogu od 1. siječnja potpisati ugovore s drugim klubom i na ljeto napustiti Rijeku bez obeštećenja.


Idući dani na Rujevici proteći će u testiranju i iščekivanju što će donijeti ili odnijeti zimski prijelazni rok.




– Napravit ćemo testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti i dobit ćemo informaciju u kakvom su stanju igrači. Najbitnije je da nema ozljeda. Na kraju prvog dijela prvenstva nismo imali niti jednu ozljedu, a vjerujemo da ćemo i dalje napredovati u trkačkom dijelu – izjavio je za službene klupske internet stranice Vedran Naglić, kondicijski trener HNK Rijeka, koji je na Rujevicu stigao zajedno s Igorom Bišćanom i njegovim prvim pomoćnikom Antom Tomićem.


Riječani će se već 10. siječnja zaputiti u Albufeiru, svoju tradicionalnu zimsku pripremnu bazu, gdje će se zadržati do 20. siječnja.