Vjerni klubu

Armadina prethodnica na posljednjem treningu “Rijeke”

Ivan Volarić



Nitko u to nije sumnjao, ali se čovjek iznova mora nakloniti kada netko provede 48 sati na putu da bi bio uz svoj klub. Denis, Helena, Dino, Mateo i Dule, Armadina su petorka koja je stigla na početak »Rijekinog« posljednjeg treninga na stadionu »Torsvollur« uoči utakmice s »Vikingurom«.


Dečki i jedna cura putovali su 18 sati automobilom do Danske, a onda još 30 sati brodom do Torshavna. Svaka čast! Inače, nacionalni stadion »Trosvollur« ne djeluje previše impresivno, dio tribina još je u izgradnji.


Ono što najviše zabrinjava jest hladan vjetar koji je natjerao Riječane, barem one koji su gledali trening, na toplo oblačenje, jakne i kape. Temperatura je s vjetrom bila ispod 10 stupnjeva. Ono što bi moglo igračima »Rijeke« predstavljati poseban problem jest činjenica da vjetar često mijenja smjer. Sve to, međutim, nije smetalo pripadnicima Armade koji su nakon treninga krenuli u potragu za smještajem. Dio navijača stiže na dan utakmice zrakoplovom, najavili su se i navijači koji žive i rade u Skandinaviji.