Ovoga puta verbalni obračun

Armada u 90. minuti “dignula” povijesnu poruku Torcidi

Ivan Volarić



RIJEKA Pripadnici Armade dignuli su u 90. minuti poruku koju ne treba posebno pojašnjavati: »100 godina ste šutili, od krađa okretali glavu, državnim sponzorstvima gradili slavu, sada ste ljuti jer znate što vas čeka, 100 godina klečanja iza imena Rijeka«.


Inače, utakmicom je dominiralo gromoglasno navijanje uz glazbu Lovran i lijepo vremene. Ozračje je bilo feštarsko, onako kakvo dolikuje derbijima poput jadranskog.


Za razliku od posljednjeg na Kantridi ovoga puta izostali su incidenti. Istina, i na jednoj i na drugoj strani upaljena je poneka baklja, ali sve je na kraju ostalo na tom, ipak skromnom pirotehničkom obračunu. Pohvale navijačima iz oba tabora, ali i svima koji su sudjelovali u osiguranju i organizaciji utakmice. Na stadionu se nije dogodio ni najmanji incident!


Kao i na tribinama, tako je i u ložama stadiona na Kantridi vladala strahovita gužva. Predsjednika Damira Miškovića zbog poslovnih obveza u Nigeriji nije bilo, no zato je tu bila njegova supruga Snježana u društvu gradonačelnika Vojka Obersnela, ministra Željka Jovanovića, saborskog zastupnika Luke Denone… Utakmici su svjedočili i izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan, trener vaterpolista »Primora EB« Ivan Asić uz naravno svojega predsjednika Predraga Slobodu. Od skauta stranih klubova najviše je bilo onih iz susjedne Italije (Udinese, Verona…), a stigao je i izaslanik »Chelesaja«.Sat vremena prije početka utakmice zatvorene su blagajne oko stadiona. Tada su naime prodane i posljednje ulaznice, one najskuplje za tribinu A. Ukupno je što prodano, što podijeljeno oko 9.500 ulaznica.

Nekoliko stotina onih navijača koji nisu uspjeli doći do ulaznice promatrali su utakmice s obližnjih stepenica atletske dvorane, odnosno uzvisina oko stadiona s kojih se moglo barem djelomično vidjeti ono što se događalo na travnjaku.