Mladi Nigerijac u riječkom dresu

Ajayi: Motivirao me gol Zagreba, ne volim gubiti

Ivan Volarić

U prvom poluvremenu bio sam nervozan, ovo mi je prva utakmica u novoj sezoni i želio sam se prikazati u najboljem svjetlu. Ispalo je vrlo, vrlo loše s moje strane. Nisam s tim dijelom utakmice nimalo zadovoljan



RIJEKA – Ajayi Goodness Ohiremen, za sve u i oko kluba Obi, obilježio je prvu prvenstvenu utakmicu »bijelih« ove sezone i pobjedu u Kranjčevićevoj ulici. Nigerijski napadač u prvome dijelu utakmice dizao je svojom igrom tlak suigračima i treneru Keku, a u nastavku se iskupio. Pogotkom, asistencijom i izborenom najstrožom kaznom. Učinak za visoke ocjene uz igru koja traži pomake nabolje. Svjestan je toga i 20-godišnjak koji je prije godinu i pol dana stigao na Kantridu iz nogometne akademije u Abuji.


   – U prvom poluvremenu bio sam nervozan, ovo mi je prva utakmica u novoj sezoni i želio sam se prikazati u najboljem svjetlu. Ispalo je vrlo, vrlo loše s moje strane. Nisam s tim dijelom utakmice nimalo zadovoljan. U drugom poluvremenu je to bilo bolje, to je putokaz kako se izboriti za mjesto u prvoj momčadi što će mi onda omogućiti i da postignem više golova i sudjelujem u što više uspjeha kluba. Siguran sam da mogu puno bolje nego u ovoj utakmici – kazao je tamnoputi napadač, koji je u drugom poluvremenu susreta protiv »Zagreba« postigao svoj drugi službeni pogodak za »Rijeku«, prvi ove sezone.


   – Zahvaljujem Bogu na tome. Nadam se da će idući put biti još bolje.




   Nije samo Obi zakazao do odmora, već i kompletna momčad.


   – Bilo je stvarno vruće. I u Nigeriji su ovako visoke temperature uobičajene, ali bilo je stvarno teško igrati po takvoj vrućini. Moram se na to naviknuti i nadam se da će to bolje izgledati u idućoj utakmici. Dodatno nas je motivirao pogodak »Zagreba«, a posebno mene jer ne volim gubiti.


   Naravno da se Ajayi nada da je ovom partijom popravio svoj status u momčadi.


   – Nadam se da ću, ako ne počnem utakmicu protiv »Ferencvaroša«, biti barem na klupi. Spreman sam, treniram punom snagom… – ustvrdio je za kraj jedan od brojnih Nigerijaca na Kantridi.