Promjene u kadru

Adis Jahović otišao na potpis ugovora, Rijeci 400 tisuća eura odštete

Ivan Volarić

Navodno na Kantridi intezivno rade na angažmanu veznjaka iz jednog velikog europskog kluba te desnoga beka



RIJEKA » Makedonski reprezentativac Adis Jahović u petak je bio na treningu na Kantridi, ali – u civilu. Došao je pozdraviti svoje suigrače prije puta u Rusiju. Odlazi u »Krila Sovjetov«.


Klubovi su postigli dogovor oko odštete (navodno 400 tisuća eura), snažni napadač dogovorio je svoje uvjete. Mora samo još obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor. »Rijeka« je u financijskom smislu napravila dobar posao, što se igračke »ruže« tiče na Kantridi su očito uvjereni da mogu izvući polusezonu s tri napadača jer kako sada stvari stoje neće dovoditi nikoga kraj Krstanovića, Kramarića i Ivančića. Tu odlascima nije kraj. U finišu prijelaznog roka na posudbu vrlo vjerojatno odlaze Oršić (Slaven Belupo), Sluga (Lokomotiva), te veznjaci Brezovec i Čanadžija.


Posljednja dvojica u »sestrinski klub« iz Spezije gdje predsjednik »bijelih« Damir Mišković obnaša više od savjetničke funkcije koju mu je povjerio Gabriele Volpi. Jasno je da Mišković ima obvezu pomoći Budanu i Bjelici, koji navodno najviše vape za kvalitetom u veznom redu. Igrači »Rijeke« su postali provjerena vrijednost. I Brezovec je naravno u tom transferu našao svoj interes, priliku za veću zaradu, ali i mogućnost povratka na Kantridu budući da je nedavno potpisao višegodišnji ugovor.




Jedini će na gubitku biti trener Matjaž Kek. Barem dok se ne oporave Mato Maleš i Ivan Močinić, koji bi mogao uskoro početi trenirati s momčadi. Ili dok na Kantridu ne stigne najavljeno pojačanje u veznom redu. Špekulira se s nizom imena. Procurilo je da su »Rijeci« ponuđene usluge Brazilca Olimpija iz »Sheriffa« i Slovenca Krhina iz »Intera«, no čini se da su napori klupske logistike usmjereni u nekom drugom smjeru.


   – Krhin trenutno nije u nikakvim kombinacijama za dovođenje, dok je Olimpio jedan od igrača koje smo gledali u posljednje vrijeme, iako smo trenutno okrenuti nekim drugim riješenjima – govori sportski direktor Srećko Juričić.


   Navodno na Kantridi intezivno rade na angažmanu veznjaka iz jednog velikog europskog kluba, no upitno je da li će u tome uspjeti budući da je ostalo još malo vremena do kraja prijelaznog roka. Imaju naravno i pričuvno rješenje. Imena još nisu procurila u javnost.


   – Sve će se znati do ponedjeljka, kada bismo mogli predstaviti dva ili tri nova igrača! – ustvrdio je »mudro« zamjenik sportskog direktora »bijelih« Ivan Mance.


   Naime, prvi radni dan idućega tjedna ujedno je i posljednji dan prijelazno roka koji bi »Rijeci« trebao donijeti i desnoga beka. Tu je situacija puno jasnija. Prvi izbor Riječana je Crnogorac Marko Vešović, igrač pod ugovorom s »Torinom«, a pojavila se i mogućnost dovođenja Ivana Martića, Hrvata rođenog u Švicarskoj, koji trenutno brani boje »Verone«.