Radi se punom parom

Vešović i Ristovski postaju igrači Rijeke uz nove ugovore, Tomasov odlazi u Astanu

Ivan Volarić

Marko Vešović i Stefan Ristovski, Foto: D. LOVROVIĆ

Marko Vešović i Stefan Ristovski, Foto: D. LOVROVIĆ

Osim Tomasova na odlasku su napadači Zoran Kvržić i Nigerijac Theophilus Solomon



RIJEKA Vijest još nije službeno potvrđena, ali Marin Tomasov je po svemu sudeći pronašao novi angažman nakon što je u proteklih godinu dana igrao u saudijskom prvoligašu »Al Nassru« kao posuđeni igrač »Rijeke«.


Saudijci su tu posudbu platili 800 tisuća eura, ali nisu iskoristili mogućnost otkupa njegova ugovora pa bi se formalno gledano Tomasov s prvim danom srpnja trebao staviti na raspolaganje treneru Matjažu Keku. Međutim, Tomasov se neće u ponedjeljak pojaviti na treningu na Rujevici, putuje navodno u Kazahstan.


Njegova nova adresa je tamošnji prvak »Astana« koji će posuditi Tomasova (Rijeka vjerojatno opet nešto zaraditi od te posudbe), te pritom osigurati pravo prvootkupa njegova ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima. Nije nebitno da će Tomasov u »Astani« sigurno više zarađivati nego na Rujevici kao što je to bio slučaj u Rijadu.




Osim Tomasova na odlasku su napadači Zoran Kvržić i Nigerijac Theophilus Solomon.


Kvržić je prošle sezone igrao na posudbi u »Sheriffu« iz Tiraspolja, a Solomon u »Istri 1961«. Tamnoputi napadač na meti je belgijskog prvoligaša »Lokerena«, ali i još nekih klubova.


Kao i u Kvržićevu slučaju otvorene su sve varijante, od nove posudbe do transfera.


»Rijeka« je navodno posljednjih dana osim s Austrijancem Stefanom Stanglom pregovarala i s Marijom Tičinovićem, braničem »Lokerena«, koji može igrati na pozicijama desnog i lijevog beka. Po svemu sudeći ti razgovori (još) nisu urodili plodom…


Definitivno je propala i mogućnost transfera Josipa Eleza u »Schalke«. Splitski stoper do daljnjega ostaje na Rujevici. Stefanu Ristovskom i Marku Vešoviću večeras istječe posudba iz »Spezije« koja neće biti obnovljena jer će obojica idućih dana i formalno postati igračima »Rijeke«, ali uz nove, produžene ugovore (do ljeta 2019. godine?).