Nekoliko tisuća navijača u Lovranu

Večer uz novu ”Rijeku”: Bijeli ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni!

Ivan Volarić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Lovranskim mulom orilo se »Volim te Rijeko«, a nebo parao vatromet, isti onaj što tradicionalno prati sve velike riječke pobjede. Poput sinoćnje u Lovranu



LOVRAN Nešto poslije 20 sati i 30 minuta utihnula je glazba Mustafa, a  klupski autobus s nogometašima i stručnim stožerom »Rijeke«, predvođen legendardnom lovranskom limenom glazbom, počeo se probijati kroz masu ljudi prema lovranskom mulu. Voditelj programa Joso Krmpotić ubrzo je počeo nizati imena igrača koji su u novim dresovima, punoj sportskoj spremi, kroz špalir navijača istrčavali na binu. Nekih nije bilo zbog zdrastvenih poteškoća (Tomečak, Hristov i Knežević), ali im se jednako zdušno pljeskalo kao i primjerice posljednje pristiglom pojačanju – Stefanu Ristovskom. Predstavljena je bijela, plava i bordo garnitura, dizajnerski malo dorađena.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



Oni malo oštrija oka mogli su primjetiti da su na rukavu plave i bijele garniture osvanule male hrvatske trobojnice, a na rukavu one bordo još jedan riječki simbol –  morčić. Kapetan Anas Sharbini za ovu priliku također se dizajnerski doradio – obojao je kosu u bordo tonove. Posebno srdačno dočekani su trener Matjaž Kek i predsjednik Damir Mišković, kojima se ubrzo pridružila i najbolja navijačica po izboru igrača: Doriana Capan. Djevojčica čije navijanje s Kantride je obišlo svijet darivana je od predsjednika Damira Miškovića godišnjom ulaznicom i obećanjem da će uskoro svoju »Rijeku« pratiti s tribina novoga rujevičkog stadiona.




Red vatrometa pa red obraćanja navijačima  pa onda predstavljanje novih internet stranica na velikom ekranu u pozadini bine. »Večer uz Rijeku« koja je na lovranskom mulu okupila nekoliko tisuća razdraganih navijača završila je taktovima nove pjesme, miksa (potpisuju ga Toni Cetinski i Miro Buljan) Armadina navijanja u Stuttgartu »Volim te Rijeko« i taktova Najdraže Rijeke, što će se ubuduće puštati na razglasu u uvodu utakmica. Igrači, članovi Uprave i treneri podignuli su šalove na bini, a njihov primjer slijedili su i navijači. Lovranskim mulom orilo se »Volim te Rijeko«, a nebo parao vatromet, isti onaj što tradicionalno prati sve velike riječke pobjede.


Poput sinoćnje u Lovranu. Priredba je bila pun pogodak, uostalom dovoljno je bilo vidjeti razdragana lica mladih navijača, koji su strpljivo ispred autobusa čekali na autograme i zajedničko fotografiranje s igračima »Rijeke« uoči još jedne nogometne sezone što nije mogla bolje početi!