Rođendansko slavlje

SLAVLJENIČKA BAKLJADA: Armada “zapalila” Kantridu kao nekad

Ivan Volarić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Nešto prije 21 sat signalna raketa poletjela je u zrak. Bio je to znak za početak bakljade na zapadnoj tribini stadiona Kantrida. Zasvjetlile su bengalke u rukama navijača točno na onim mjestima na kojima je na tribini ispisano – Armada.



Ubrzo se pridružilo mnoštvo pripadnika Armade na centralnoj tribini, na travnjaku ili cesti iznad stijena. Armada je za svoj 30. rođendan “zapalila” Kantridu kao nekad.



 Naravno, sve to je pratila i pjesma, slavilo se Kantridu, “Rijeku”, “šampione”, ali i čestitalo rođendan. Armada – Armadi.





Bio je to samo dio onoga što se istodobno odvijalo na više adresa.


Baklje su obasjale i neke riječke kvartove, te prigradska naselja.


Ipak, centralna bakljada održana je na legendarnoj zapadnoj tribini, stadionu Kantrida, gdje se okupilo mnoštvo pripadnika Armade, ali i simpatizera “Rijeke”, cijelih obitelji koji su jednostavno željeli biti dijelom spektakla.



Prije bakljade povorka od nekoliko stotina navijača, zajedno s klupskom delegacijom (trener Matjaž Kek i njegov pomoćnik Vjeko Miletić, sportski direktor Srećko Juričić i direktor  Vlado Čohar), položila je vijence i zapalila svijeće ispod spomen ploče na Kantridi podignute u znak sjećanja na pripadnike Armade stradale u Domovinskom ratu.



Zajednička molitva, trenuci sjete i tuge, a onda vesela cika djece koja su se razmilila travnjakom Kantride u iščekivanju spektakularne slavljeničke bakljade.


Više od sto godina stara i vidno zapuštena i oronula ljepotica nakratko je oživjela, u mnogima probudila uspomene i sjećanja, kako na one kojih više nema tako i brojne zajedničke trenutke.