Uvjerljiva pobjeda

RIJEKA OPET MELJE Cibalia ispraćena s “petardom”, Kek je stvorio novi bijeli stroj

P. N.

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Zgusnulo se stanje na tablici nakon odigranog 26. kola. "Dinamo" i dalje ima ogromnu bodovnu prednost, koja pred prvim pratiteljem - splitskim Hajdukom - sada iznosi osam bodova. No "Rijeka" je današnjom, četvrtom pobjedom u nizu došla na samo bod od Hajduka



S pola snage, barem je takav dojam, riješila je momčad Matjaža Keka danas prepreku zvanu “Cibalia”. Radi se i inače o protivniku koji “bijelima” očito paše – prva utakmica ove sezone završila je rezultatom od čak 7:0 u korist “Rijeke”, ova današnja tek malo manje uvjerljivo nego tada.


Iako je Rijeka od prvog sučevog zvižduka jurnula prema vratima Brkića, malo više od pola sata trebalo je da susret prelomi u svoju korist. Sve je zapravo riješeno u samo tri minute – prvo je u 33. minuti Kekova momčad povela golom Hebera, da bi samo dvije minute kasnije Žuta bio srušen u kaznenom prostoru, a Vučković pokazao na bijelu točku. Siguran s 11 metara bio je Antonio Mirko Čolak.


Sjajni Heber zabio je u 59. minuti svoj drugi pogodak, asistent je bio Grahovac. Vratar Brkić bio je danas najbolji pojedinac u redovima gostiju, no do kraja je još dva puta morao po loptu u mrežu – još jednom ga je prevario Heber, a kasnije i Puljić. Stigla je na kraju Cibalia do počasnog pogotka u finišu, no to više nikome nije ni bilo bitno.





Valja notirati još dvije stvari nakon današnjeg susreta. Prvo, momčad je uspjela prebroditi izostanak kapetana Filipa Bradarića, koji je propustio utakmicu zbog žutih kartona. Drugo i puno bitnije, trenutna Kekova Rijeka opet podsjeća na onu iz šampionske sezone, kad je trkom i presingom doslovno mljela protivnike. Uostalom, Rijeka je opet uvjerljivo najefikasnija momčad Prve HNL – dosad je postigla 58 golova, Dinamo ih ima 54, a Hajduk 52.



Zgusnulo se stanje na tablici nakon odigranog 26. kola. “Dinamo” i dalje ima ogromnu bodovnu prednost, koja pred prvim pratiteljem – splitskim Hajdukom – sada iznosi osam bodova. No “Rijeka” je današnjom, četvrtom pobjedom u nizu došla na samo bod od Hajduka, odnosno devet iza Zagrepčana.


Tu je negdje i Osijek koji ima osam bodova manje od Rijeke, ali i utakmicu manje.


Foto Silvano Ježina


Foto Silvano Ježina



RIJEKA: Sluga, Žuta, Župarić, Punčec, Leovac, Grahovac, Pavičić, Heber, Puljić, Kvržić, Čolak.


CIBALIA: Brkić, Rubić, Soldo, Ikić, Karamarko, Plum, Muženjak, Galić, Mrdeša, Kordić, Barišić.


Sudac I. Vučković ( Zagreb)


TIJEK SUSRETA;


84′ – GOL! 5:1 – Ivan Galić uspio je šest minuta prije kraja postići počasni pogodak. Miličević je ubacio s desne strane, Galić u padu glavom zabio iza leđa besposlenog Sluge.


79′ – GOOOL! 5:0 – Zabija sada i Jakov Puljić.


77′ – Acosty snažno tuče s 20 metara, a Brkić unatoč četiri primljena pogotka, pokazuje zašto je danas najbolji pojedinac u redovima gostiju.


72′ – Heber izlazi uz ovacije, ulazi Črnic.


68′ – GOOOL! 4:0 – Heber zabija svoj treći pogodak danas. Župarić je dao dugu loptu za Acostyja, koji daje u sredinu, a Heber se opet nalazi na pravom mjestu.


59′ – GOOOL! 3:0 – Grahovac se probio po desnoj strani, a Heber rutinerski skrenuo loptu pred Brkićem i povećao vodstvo Rijeke.


47′ – Brkić atraktivno brani pokušaj Pavičića s otprilike 20 metara.


43 – Plum puca iz slobodnog udarca, ali visoko preko gola.


38′ – Samo dvije minute nakon pogotka, Čolak napušta igru, na terenu je Capan.


36′ – GOOOL! 2:0 – Siguran realizator je Čolak.


35′ – Žuta je pao u kaznenom prostoru – sudac svira jedanaesterac.


33′ – GOOOL! 1:0 – Rijeka je okrunila dominaciju golom Hebera. Slobodni udarac izveo je Pavičić, ubačenu loptu netko je od gostujuće obrane uspio odbiti, ali ravno na nogu Hebera, koji mirno pogađa donji lijevi kut Brkićevih vrata.


20′ – Brkić sada brani i udarac Puljića, nakon ubačaja Žute.


18′ – Čolak je s desetak metara probao glavom, ali – ravno u Brkića.


12′ – Heber je pobjegao po lijevoj strani, a Ikić natjerao vlastitog vratara da se dobro istegne i spriječi – autogol.


11′ – Iz identične pozicije kao Puljić, potegnuo je sada Čolak, ali on nije dovoljno precizan, lopta ne ide u okvir gola.


4′ – Puljić se izborio za šut s preko 20 metara, ali Brkić brani atraktivnom paradom.


2′ – Zaprijetila je Cibalia. Kordić je s nekoliko metara pucao glavom preko gola.


1′ – Počeo je susret.


0′ – Objavljeni su početni sastavi. Iako se očekivalo da će Bradarića zamijeniti Capan, on je ipak na klupi, dok je mjesto u prvoj postavi dobio Kvržić. Na klupi su još Prskalo, Escoval, Črnic, Acosy, Dangubić i Raspopović.