Ri mercato

Pavičić postaje igrač Rijeke, ali to nije sve. Capan i Đurasek blizu Rujevice

Ivan Volarić

Uporedo s pokušajima realizacije nekih izlaznih i ulaznih transfera na Rujevici odrađuju i pregovore s agentima nekolicine igrača na koje se u principu ne računa u proljetnom dijelu sezone



RIJEKA Kao što smo već pisali, ako ne dođe do nekog velikog preokreta Mario Gavranović sutra će početi pripreme s nogometašima »Dinama«.


U suprotnom smjeru trebao bi stići Domagoj Pavičić, veznjak koji je jesenas nastupao u bijelom dresu kao posuđeni igrač »Dinama«, a ove zime bi trebao postati igrač pod ugovorom s »Rijekom«. Pored njega pripreme s »Rijekom« trebao bi početi još jedan mladi igrač »Dinama« (Varaždinac Neven Đurasek…), te Luka Capan, 22-godišnji branič ili zadnji vezni, sa sedam nastupa u mladoj reprezentaciji Hrvatske.


Istina, Capan je igrač »Lokomotive«, kojemu na ljeto ističe ugovor, no s obzirom na prisne odnose između dva zagrebačka prvoligaša daroviti igrač mogao bi biti dio paketa obeštećenja za iskusnog napadača »Rijeke«. 




Uporedo s pokušajima realizacije nekih izlaznih i ulaznih transfera na Rujevici odrađuju i pregovore s agentima nekolicine igrača na koje se u principu ne računa u proljetnom dijelu sezone, a koje je vrlo teško prodati s obzirom na to da jesenas nisu igrali ili pak njihove igre nisu uvjerile nikoga da vrijedi uložiti ponešto u njihove transfere. Riječ je o Florentinu Mateiju (14 nastupa, tri gola), Mateju Jeliću (12 nastupa, dva gola), Jasonu Davidssonu (1 nastup) i Tomislav Gomeltu (bez nastupa).


Na Rujevici će pokušati ove zime raskinuti ugovore s njima ili ih uputiti negdje na posudbu, u prijevodu pokušat će se u klubu riješiti igračkog balasta koji opterećuje klupski budžet, ali i zatvara prostor nekim mlađim igračima.