Donedavni Riječanin

Ode i on “preko bare”: Roberto Punčec nastavlja karijeru u Kansas Cityju

Denis Frančišković

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA



RIJEKA – Roberto Punčec, donedavni igrač Rijeke, karijeru nastavlja u Sporting Kansas Cityju. Informacija je potvrđena i na Transfermarktu i u klubu što znači da će se bivši branič Rijeke u Zapadnoj konfereneciji MLS-a priključiti Dariju Župariću koji još uvijek igra za “bijele”, ali će od sljedeće godine braniti boje Portland Timbersa. 


– Roberto iza sebe ima 300-injak utakmica, igrao je u Njemčakoj i Izraelu i radi se o iskusnom i kvalitetnom igraču koji nam može pomoći – ustvrdio je u riječima dobrodošlice Peter Vermes, trener i sportski direktor Kansasa.


Dvadesetosmogodišnji Punčec je nedavno sporazumno raskinuo ugovor s Rijekom, vrijednost mu  iznosi 800 tisuća eura i trebao bi zaigrati u klubu koji je trenutno pretposljednji u ligi s 38 bodova, četiri više od posljednje plasiranog Vancouvera Whitecarsa. Vrijednost Kansasa je 19.43 milijuna eura.




Punčec je u dresu Rijeke odigrao 77 utakmica, od čega devet u Europi i zabio tri gola. Prije toga igrao je za Varteks, Maccabi tel Aviv i Union Berlin.