Prva HNL

NIŠTA OD DERBIJA Zbog zaleđenog travnjaka na Rujevici odgođena utakmica Rijeke i Dinama

P. N.

Pola sata prije početka susreta, donijeta je odluka o odgodi i to zbog zaleđenog travnjaka. Odluku su donijeli suci, iako su kapetani bili za odigravanje.



Rujevica je danas poprište velikog derbija – aktualni prvak “Rijeka” dočekuje prvoplasiranu momčad Prve HNL, GNK Dinamo.


Dva suparnika sastaju se treći put ove sezone, pri čemu Zagrepčani imaju stopostotni učinak. Prvi, ljetni ogled na Rujevici završio je pobjedom “Dinama” 0-2 (oba je pogotka postigao Junior Fernandes), dok su krajem listopada u Maksimiru modri slavili s 3-2. “Rijeka” je u tom susretu čak povela, u 7. minuti pogodio je Acosty. No “Dinamo” je brzo preokrenuo pogocima Mora i Soudanija, dvaput.


I jednima i drugima na ruku ide jučerašnji neočekivani posrtaj “Hajduka” protiv “Slavena” na Poljudu. Zagrepčani u slučaju pobjede mogu opet pobjeći na 12 bodova prednosti, dok za Riječane pobjeda znači da skaču na treće mjesto, svega tri boda do Splićana.




Susret će biti zanimljiv i po dolasku na Rujevicu dva bivša prvotimca “Rijeke” – Gavranović i Lešković vraćaju se, naime, u modrom dresu i vjerojatno neće biti baš dočekani ovacijama.


RIJEKA: Sluga, Žuta, Escoval, Punčec, Leovac, Grahovac, Bradarić, Črnic, Pavičić, Heber, Čolak.


DINAMO: Livaković, Stojanović, Lešković, Benković, Sosa, Ademi, Doumbia, Moro, Soudani, Olmo, Gavranović.


Sudac Damir Batinić (Osijek)


TIJEK SUSRETA;


0′ – Pola sata prije početka susreta, donijeta je odluka o odgodi i to zbog zaleđenog travnjaka. Odluku su donijeli suci, iako su kapetani bili za odigravanje.


0′ – Do početka susreta je još sat vremena.


0′- Objavljene su početne postave. U sastavu “Rijeke” ima nekoliko iznenađenja – u prvoj postavi su dva nominalno lijeva braniča, Leonard Žuta i Marin Leovac. Treba vidjeti koji će zauzeti mjesto na desnom boku, a tko na lijevom čuvati Soudanija. U prvom sastavu je i Črnic, iako se očekivalo da će Kek prije staviti Puljića. Na klupi danas svoju šansu čekaju Prskalo, Božinov, Acosty, Puljić, Raspopović, Capan, Mavrias.


Kod “Dinama” također nema iznenađenja. Na klupi su Zagorac, Lecjaks, Ćorić, Rrahmani, Gojak, Hodžić i Fiolić.