Mišković otkrio koliko reže plaće igrača: Neka svatko postupi po savjesti, neću ih kazniti



Damir Mišković u razgovoru za Index iz Dubaija otkrio je kako je treneru Simonu Rožmanu i igračima predložio je da ostanu na jednoj trećini plaće, dok bi drugu trećinu dobili u periodu ljetnog prijelaznog roka. Bez jedne trećine bi ostali.


Trener Simon Rožman odmah je prihvatio rezove, dok se igrači trebaju izjasniti.


 




“Nisam tražio da odmah donese odluke. Svatko ima pravo razmisliti u svoja četiri zida, ovo je izvanredna situacija. Važno je da smo u pristupu iskreni, kritično je i ne znamo što će biti. Nikada nismo tražili da nam netko nešto oprosti, ali nismo se ni razbacivali”, kaže Mišković.


 


Najskuplje plaćeni igrači Rijeke godišnje zarađuju oko 250 tisuća eura. Hoće li ovi rezovi biti dovoljni?


 


“Sve je moguće, čekaju nas velike promjene. Ovo je situacija koju još nitko od nas nije iskusio. Planirao sam ljetni prijelazni rok, očekivao sam da će biti fantastičan, a sada pričamo o amaterizmu.


 


Za hrvatske klubove bilo bi najbolje da ne isplaćuju plaće igračima dok kriza ne prođe, da se pokušamo stisnuti i izdržati godinu dana s bitno manjim izdacima.


 


No poštujem odluku svakog igrača. Ako nije suglasan s prijedlogom, neću nikoga kažnjavati niti će biti posljedica s moje strane za one koji se ne slažu s mjerama. Ponovit ću da je situacija kritična, a igrači neka postupe prema svojoj savjesti”, rekao je Mišković.


 


Mišković je dao svojih tri milijuna eura za sanaciju kluba jer Rijeci kronično nedostaje novac europskih natjecanja, a sad je ispisao i pozajmicu od 1,5 milijuna eura zbog nedospjele rate od transfera Bradarića u Cagliari.


 


“Situacija će biti teška, možda i nikad kompliciranija, jer ovu krizu osjetit će cijeli svijet, a predviđanja su trenutno nezahvalna. Ne znamo kada će se nogomet pokrenuti niti kako će završiti ova godina. Da bismo preživjeli, rezovi su nužni baš u svakom segmentu. I bez krize hrvatski nogomet i njegovi klubovi su rupe bez dna, mi odavno idemo prema amaterizmu”, kaže za Index prvi čovjek Rijeke iz karantene u Dubaiju.


 


Radna zajednica te zaposlenici omladinskog pogona do daljnjeg će primati plaću od 4000 kuna, nešto više od minimalca.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.