Treneri nakon utakmice u Salzburgu

MATJAŽ KEK: ‘Do uzvrata ćemo još dići formu’; MARCO ROSE: ‘Znali smo da je Rijeka jaka’

Orlando Rivetti

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Bit će zanimljivo na Rujevici iduće srijede. Drugo će poluvrijeme odlučivati. Ostaje sve otvoreno, kaže Kek



Besprijekorno su odigrali Riečani prvo poluvrijeme, taktički na europskoj razini. Oduzeli su Austrijancima brznu, zatvorili sve ulaze u kazneni prostor… Zadovoljan je bio prvim poluvremenm i rezultatom naravno, matjaž Kek.


– Bit će zanimljivo na Rujevici iduće srijede. Drugo će poluvrijeme odlučivati. Ostaje sve otvoreno. Predstava je bila dobra. Hvala navijačima na podršci.


Zadovoljni ste utakmicom, odnosno igrom u prvom poluvremenu ?




– Zadovoljan sam jer smo uspjeli amortizirati njihovu kvalitetu. Svesti na minimum njihov učinak. U nastavku su neki naši igrači fizički pali, dok su domaći ubrzali igru i nismo mogli parirati. Bilo je prigoda s obje strane, mislim da je utakmica bila zanimljiva za gledanje.


A što nije bilo dobro u igri Rijeke, zaletio se s pitanjem austrijski novinar ?


– To ćemo riješiti između četiri zida, u svlačionici. 


Očekivani odgovor.


Ipak, prvo je poluvrijeme bilo europsko ?


– Nismo spremni 90 i više minuta parirati držati korak s takvim suparnikom. Moram, međutim, naglasiti da smo hrabro ušli u utakmicu. Dali smo tipični “rijetki gol”, ali i dobili smo takav…Doveli smo sami sebe u situaciju da suparnicima stvorimo prigodu…Prava će utakmica biti na Rujevici. 


Kakav Red Bull očekujete ?


– Na gostovanjima igraju veoma dobro. Ubojiti su kad im se otvori prostor za kontru i polukontru.


Hoće li u konačnici presuditi pogodak Gavranovića ?


– Teško je igrati na nula-nula, posebice protiv suparnika kao što je Red Bull. Ali lijepo je znati da bi i to bilo dovoljno…Sve je otvoreno, a imamo pole-position što bi rekli u Formuli 1. Sigurno ćemo do tada još podignuti formu. Ovo je bilo veoma dobro iskustvo, prava utakmica. A što će tek biti u uzvratu na Rujevici, rekao je Kek. 


Trener Austrijanaca Marco Rose nije iznenađen snagom Rijeke.


– Znali smo da je Rijeka jaka momčad. Znali smo da neće biti lako. Puno smo griješili u otvaranju utakmice. Jedni i drugi zapucali smo nekoliko prigoda. U poluvremenu smo skovali ratni plan, kako zaustaviti Rijekinu igru po krilima, rekao je Rose.