Vrlo teška utakmica

Liječnik NK Rijeke: Župarić je bio bez svijesti, ali prošao je bez posljedica; Gavranović i Bradarić počeli s terapijom

Marko Cvijanović

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Vidjelo se s klupe da je Žuta poslije sudara glavama s prorivničkim igračem ostao ležati na podu. Žuti je glava bila sva krvava, sudac je to morao vidjeti i prekinuti igru



RIJEKA Liječnika »Rijeke« Boban Dangubića zapalo je poslije povratka s osječkoga gostovanja – dežurstvo! Ispalo je da je predstojnik Odjela za anesteziologiju KBC-a Rijeka imao kud i kamo više posla u Gradskom vrtu.


– Baš tako! Utakmica je stvarno bila vrlo teška – kaže Dangubić, koji ne nosi dobre vijesti:


– Gavranović se požalio na bol u aduktoru i zato je zamijenjen, Bradarić je prilikom onog pada obnovio ozljedu ramena, obojicu čeka dijagnostika, a u međuvremenu su već počeli s terapijama.




Ipak, najvažnija vijest nije tako crna kako se činilo u prvi mah.


– Dobra je vijest da je sa Župarićem sve u redu. U onom prvom navratu pao je na glavu i vrat, kada sam dotrčao do njega bio je bez svijesti. Međutim, brzo je došao k sebi, nije imao nikakvih vrtoglavica, digao se i rekao da će nastaviti utakmicu. Vratio se, odigrao utakmicu do kraja i onda,  na samom kraju, kaže da je osjetio slabinu i legao na travnjak. Od iscrpljenosti. Budući da mi se nije sviđalo kako je disao, želio sam ga odmah zbrinuti u kola hitne pomoći, ali ne da ga vozim u bolnicu, nego da mu stavimo masku s kisikom. On je već poslije pet, šest minuta tretmana bio puno bolje i nije bilo potrebe za odlaskom u bolnicu. Na kraju je sve ispalo dobro.


Među ozlijeđenima je i Žuta kome je stradala arkada.


– Žuti sam već na poluvremenu sašio ranu, dobio četiri šava. To se dogodilo nepotrebno nakon što je Vešović dobio crveni karton. Vidjelo se s klupe da je Žuta poslije sudara glavama s prorivničkim igračem ostao ležati na podu. Žuti je glava bila sva krvava, sudac je to morao vidjeti i prekinuti igru. Sudari glavama u nogometu znaju biti žestoki, utakmica se u takvim situacijama uvijek prekida.


Budući da se tek čekaju nalazi ozlijeđenih igrača, nezahvalno je davati prognoze glede njihova oporavka uoči velikog derbija s »Dinamom« u petak.


– Teško je reći, nadam se da će Župarić i Žuta biti u redu, a kad su u pitanju Bradarić i Gavranović vrlo je teško bilo što prognozirati – zaključio je Dangubić.