Teško vrijeme

LANČANA REAKCIJA Kek: ‘Sigurno više neću biti trener, ako Damir ode…’

Ivan Volarić

Mislim da će u svemu ovome što se događa »Rijeka« biti najveći gubitnik. I to je ono najbolnije od svega... – rekao je Kek



RIJEKA Prije svega nekoliko mjeseci Rujevica se kupala u šampionskim potocima zadovoljstva, ciljalo se i prema Ligi prvaka, uživalo u najblistavijoj godini u povijesti kluba. Nisu se dojmovi godine za pamćenje ni slegli, a Rujevica je uplovila u krajnje neizvjesno razdoblje, rijetko viđenu neveru… Predsjednika Damira Miškovića zahvatio je vrtlog borbe za sam vrh HNS-a, trpi pritom i bočne udare vlastitih navijača, a sve to u trenucima kada pokušava »deblokirati« klub i vratiti mu autonomiju odlučivanja otkupom vlasničkog paketa od Social Sporta.


Sve to zajedno je još uvijek u zraku, a neminovno se takvo neizvjesno stanje nabijeno negativnom energijom reflektira i na sve ostale klupske segmente. Igrači su prirodno zabrinuti, mnogi ionako misle ove zime potražiti neke nove izazove. Dio njih jer je nezadovoljan statusom, dio se više ne vidi u HNL-u nakon osvajanja duple krune i završene europske avanture, a dio igrača klupska struka više ne vidi u svojim planovima. Iako je sportski direktor Srećko Juričić nedavno izjavio da neće biti većih promjena, ne treba biti vidovit da bi se naslutile značajne promjene u »Rijekinom« kadru. Otići će desetak igrača!


Pitanje je naravno gdje u zimskom prijelaznom roku pronaći igrače koji će se u rekordnom roku adaptirati i osim kvalitete donijeti sobom i novu energiju u svlačionicu. Pitanje je i da li će Miškovićev zaokret, ukoliko uopće dođe do njega, značiti i nove ljude u klubu koji će biti sposobni provoditi novu strategiju u djelo. Puno je i previše otvorenih pitanja…




Svojih i to nemalih glavobolja ima i trener Matjaž Kek. Nikada otkada je na riječkoj klupi njegova momčad nije imala ovako negativan niz iza sebe. Izgubio je čak 12 od 31 službene utakmice ove sezone, momčad više nema onu prepoznatljivu igru, a posljedica svega toga je i ne baš poticajno ozračje unutar i oko kluba. Kek vrlo dobro da su igre i rezultati daleko ispod razine očekivanja i da svi zajedno žive od prošlosezonskog kredita, no neke veće promjene (u kadru, načinu igre…) nisu moguće prije isteka jesenskog dijela sezone. Naravno da dugogodišnji trener »bijelih« nije imun na sve ono što se događa u posljednje vrijeme oko kluba.


– Mislim da će u svemu ovome što se događa »Rijeka« biti najveći gubitnik. I to je ono najbolnije od svega… – rekao je Kek i vrlo jasno poručio što misli o mogućnosti da Damir Mišković odstupi sa svih svojih nogometnih funkcija uključujući onu predsjednika kluba.


– Ako Damir više ne bude predsjednik, onda ja sigurno više neću biti trener… – dometnuo je kratko stručnjak koji se svih ovih dana prometnuo u najbližeg Miškovićevog suradnika. 


S211VK42.JPG


RIJEKA JE NAJVEĆI GUBITNIK… – Matjaž Kek V. KARUZA