Rijeka vs. Gorica

KRAJ: Rijeka opet izgubila od Gorice, Igoru Bišćanu se nije isplatilo kockanje sa sastavom

Portal Novilist.hr

Ivan Lepinjica i Denis Bušnja tijekom ogleda u Velikoj Gorici/D. KOVAČEVIĆ

Ivan Lepinjica i Denis Bušnja tijekom ogleda u Velikoj Gorici/D. KOVAČEVIĆ

Rijeka je ponovo pala u Velikoj Gorici, doživjela prvi prvenstveni poraz ove sezone i propustila priliku zasjesti na prvo mjesto. Treneru "bijelih" Igoru Bišćanu se kao ni njegovom kolegi na osječkoj klupi nije isplatilo kockanje s odmaranjem prvotimaca nakon europskog ispita i izvođenje kombinirane momčadi.



RIJEKA Prvi dio pamtljive europske priče s Rujevice je iza Riječana, onaj drugi na programu je u četvrtak u Aberdeenu. A između? Večerašnji gostujući ogled s Goricom, momčadi koja je prošle sezone dobila tri od četiri utakmice s »bijelima«. Sastav Sergeja Jakirovića uistinu je bio hit prošle sezone, a po utakmicama u prva tri kola, nakon kojih su im rubrike pobjeda, remija i poraza jednako zastupljene te prije svega po igri, moglo bi se nešto slično očekivati i u sezoni koja je tek startala


– Između dviju europskih utakmica dolazi nam još jedna teška. Dovoljno se prisjetiti naših utakmica iz prošle sezone da bismo znali što nas čeka. Momčadi se nisu previše promijenile, što znači da će opet biti teško kao i svaki put – ističe trener »bijelih« Igor Bišćan. – Izgleda da mi njima više ležimo, nego oni nama. Moramo se spremiti, moramo znati što nas čeka… Iz prošlogodišnjih iskustava znamo da se moramo bolje postaviti da bismo izvukli bolji rezultat.


Stigli su sastavi. U riječkom je prema očekivanjima dosta promjena. Počinju u odnosu na susret s Aberdeenom Raspopović, Escoval, Hrvoje Smolčić, Pavičić, Murić, Iglesias i Bušnja. Čak sedam novih igrača! Zanimljivo, nedavno je baš u Velikoj Gorici isto napravio i trener Osijeka Dino Skender nakon europske utakmice sa CSKA i taj potez mu se nije isplatio. Gorica je svladala Osječane. 




90+3 minute: Kraj utakmice. Rijeka je ponovo relativno lako pala u Velikoj Gorici, doživjela prvi prvenstveni poraz ove sezone i propustila priliku zasjesti na prvo mjesto. Treneru “bijelih” Igoru Bišćanu se kao ni njegovom kolegi na osječkoj klupi nije isplatilo kockanje s odmaranjem prvotimaca nakon europskog ispita i izvođenje kombinirane momčadi.


90. minuta: Dani Iglesias je mogao ublažiti poraz “bijelih”, ali nije bio precizan.


GOL!!! Suk je povećao vodstvo Gorice u 67. minuti. Pogodio je sa sedam, osam metara kroz noge Escovala.


60. minuta: Bišćan se odlučio na nove promjene. Umjesto Pavičića u igru je ušao Lončar. Prvotno je trebao izaći Acosty, no izgleda da je Pavičić morao van zbog ozljede. Sjeo je na klupi i dobio veliki oblog od leda kojega je stavio na lijevo rame.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOL!!! Gorica je povela u 45. minuti. Ndiaye je matirao Prskala nakon što je okrenuo Lepinjicu u kaznenom prostoru.


27. minuta: Kontra Gorice. Punčec je uklizvanjem spasio siguran pogodak.


17. minuta: Rijeka opet prijeti iz prekida. Escoval je zamalo zakasnio na ubačaj Murića iz kuta.


8. minuta: Hrvoje Smolčić je tukao iz okreta nakon kornera i zamalo promašio okvir gola.


1. minuta: Počela je utakmica.



REZULTATI 4. KOLA: Osijek – Dinamo 0:0Inter – Varaždin 2:2Lokomotiva – Istra 1961 4:1Slaven B. – Hajduk 2:1Gorica – Rijeka 2:0

TABLICA:


1. Dinamo 4 3 1 0 9-1 10


2. Hajduk 4 3 0 1 9-2 9


3. Rijeka 4 3 0 1 6-4 9


4. Gorica 4 2 1 1 7-5 7


5. Osijek 4 2 1 1 6-4 7


6. Istra 1961 4 2 0 2 6-7 6


7. Lokomotiva 4 1 0 3 4-8 3


8. Slaven Belupo 4 1 0 3 3-9 3


9. Inter 4 0 2 2 4-8 2


10. Varaždin 4 0 1 3 4-10 1



GORICA – RIJEKA 2:0


Gradski stadion. Gledatelja: 2000. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 1:0 Ndiaye (45′), 2:0 Suk (67′). Žuti karton: Musa, Mathieu (Gorica), Iglesias, Punčec, Lepinjica (Rijeka).


GORICA: Kahlina – Musa, Jovičić, Steenvoorden, Čabraja – Suk, Maslowski – Mathieu (od 52′ Dvorneković), Zwolinski (od 75′ Miya), Lovrić (od 87′ Babec) – Ndiaye.


RIJEKA: Prskalo – Raspopović, Escoval, Punčec, H. Smolčić – Lepinjica, Pavičić (od 60′ Lončar) – Murić (od 46′ Čolak), Iglesias, Bušnja – Acosty (od 73′ Kvržić).