Derbi s »Dinamom«

Josip Mišić: ‘Respektiramo Dinamo, ali ne znamo na čemu temelje svoje prepotentne izjave’

Ivan Volarić

Josip Mišić / arhiva NL

Josip Mišić / arhiva NL

Imamo četiri boda prednosti i ako bi tko trebao biti bahat, to smo mi. Naravno mi to niti smo ikada bili, niti to želimo biti, međutim čudno mi je što i kako izjavljuju igrači Dinama – kaže Mišić



Josip Mišić jedan je od onih igrača oko kojega će se vrtjeti puno toga u sutrašnjem derbiju na Rujevici. Mišić uz Filipa Bradarića predstavlja glavni kotač zamašnjak u igri Riječana, jedan od dva nosiva stupa momčadi na sredini terena, na čijoj izvedbi počiva puno toga. Osim toga, 22-godišnjak iz Bošnjaka kraj Županje počeo je u posljednje vrijeme iskazivati još jednu veliku vrlinu: lidersku crtu. Počeo se sve snažnije nametati likom i djelom na travnjaku što je ono što je »Rijeci« nedostajalo još od razdoblja kada je »bijele« naprasno napustio Mato Jajalo.


– Kakva je atmosfera uoči derbija s »Dinamom«? Odlična! Kako u svlačionici tako i na svakom treningu – odgovorio je Mišić. – Na najbolji mogući način pripremamo se za derbi.


Za razliku od igrača »Dinama«, iz riječke svlačionice ne dopiru prijeteće izjave uoči derbija.




– Mi smo čvrsto na zemlji, prvi smo na ljestvici i svjesni što nas čeka. A stvarno ne znam čemu njihove prepotentne izjave i bahatluk. Imamo četiri boda prednosti i ako bi tko trebao biti bahat to smo mi. Naravno mi to niti smo ikada bili, niti to želimo biti, međutim iskreno mi je čudno što i kako izjavljuju igrači »Dinama« uoči derbija.


Igrači »Rijeke« obično dobro biraju riječi kada govore o svojim suparnicima.


– Mi uvijek maksimalno respektiramo naše suparnike, a posebno igrače »Dinama« koji su dobra ekipa i u dobroj formi. Nemamo vremena za izmišljanje raznih izjava, mi se bavimo analizom našim suparnika i pripremamo za utakmicu.


Kvalitetniji


»Rijeka« i »Dinamo« su se dvaput sastajali ove sezone, »bijeli« su jednu utakmicu uvjerljivo dobili, a u drugoj su propustili priliku za pobjedu.


– Sigurno da nam te utakmice jako puno znače, jer ne događa se tako često da u jednoj sezoni prvo dobiješ »Dinamo« uvjerljivo pred svojim navijačima, a onda ostaneš neporažen u Maksimiru. To je pokazatelj da smo dobri i da nismo slučajno ispred njih na ljestvici.


»Bijeli« se, osim toga, mogu pohvaliti da su jedina prvoligaška ekipa u Europi bez poraza u službenim utakmicama. Prije nekoliko dana navršilo se godinu dana od posljednjeg riječkog poraza.


– Drago mi je da se spominje taj podatak, jer malo tko se može pohvaliti s time da godinu dana nije izgubio utakmicu. To je za pohvalu.


Takav uspjeh sigurno ne može ostvariti bilo kakva skupina igrača…


– Naravno, stvarno smo se posložili ove sezone na super način. Riječ je o kvalitetnim igračima koji su pritom i odlične osobe. Poklopilo se da nije moglo bolje.


»Rijeku« remi ostavlja u realnim izgledima za naslov, pobjeda znači iskorak prema povijesnom naslovu.


– Svjesni smo da bi u slučaju pobjede napravili jako veliki korak prema našem cilju, a remijem bi ostali u prednosti od četiri boda. Ne trebamo žuriti, ako budemo dobro stajali na terenu sigurno će njih početi loviti nervoza, jer znaju da moraju pobijediti. Ako ne pobjede na Rujevici, nisu ništa napravili.


Prskalova plaća


Za razliku od »modrih«, koji su prvi pravi ispit ovoga proljeća imali prošloga vikenda protiv »Osijeka«, Riječani su u drugom dijelu sezone prolazili kroz »minsko polje«. I preživjeli!


– Mi smo dosta teško dolazili do pobjeda na proljeće, svi su pružali maksimum protiv nas. Oni su, s druge strane, dosta lako dolazili do bodova s izuzetkom utakmice protiv »Osijeka« koju su na kraju ipak uspjeli pobijediti.


Možda i bolje da je tako, bit će slađe ako Riječani dođu do cilja. Barem će »bijeli« znati da im nitko ništa nije darivao.


– Nama nitko nije darivao niti bod od ovih 68 koje smo do sada osvojili. Krvavo smo zaradili svaki bod i sada samo treba tako nastaviti.


Župarić je najavio dolazak velikog broja njegovih navijača iz Županje, vjerojatno će i iz obližnjih Bošnjaka netko potegnuti na Rujevicu.


– Morao sam i ja osigurati nešto ulaznica, ali moja podrška neće biti tako brojna. Osim toga, nisam ni mogao nabaviti tako puno, jer sve je brzo prodano.


Naravno kada je Prskalo sve pokupovao…


– Mislim da je Prskalo jednu plaću izdvojio na ulaznice!


Podrška će sutra sigurno biti veliki riječki forte. Rijetkost je da se u Hrvatskoj ulaznice za jednu sportsku priredbu rasporodaju gotovo 15 dana prije utakmice.


– Podrška neće izostati i to je sigurno, a nadam se da ćemo na kraju slaviti zajedno s našim navijačima.


Mišića i Bradarića čeka dosta zahtjevna zadaća na sredini terena. Kažu upućeni da Sammir nije tjelesno top, ali sigurno je riječ o igraču koji svima može napraviti probleme.


– »Dinamo« ima kvalitetne igrače u sredini terena i treba maksimalno pripaziti na njih. Cijenim i Sammira, ali se ne pribojavamo nikoga, pa ni njega.


Mišić je ovoga proljeća u dobroj formi.


– Najbitnije je ovako nastaviti, te, ako je mogućee, dodatno dignuti formu.


»Brada« je bacio rukavicu kada je u pitanju golgeterski učinak. Počeo je sve češće zabijati.


– Obojica smo zabili po dva gola ove sezone. Suigrači su nas u prvom dijelu sezone zafrkavali da su stoperi zabili više golova od nas veznjaka pa smo onda – počeli zabijati.


Za razliku od stopera koji su – stali!


– E, sad ćemo mi njih malo zafrkavati! – zaključio je Mišić.