Odgoda

Direktor natjecanja Marijan Kustić: ‘Da se mene pitalo, igralo bi se…’

Denis Frančišković

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Međutim, moram biti pošten i priznati da je poslije vjetar postajao sve jači i lopta bi vjerojatno bila svugdje, samo ne na terenu – rekao je Kustić



RIJEKA – Nakon svega što se jučer popodne događalo na prohladnoj Rujevici dojam je da su svi pomalo zakazali. Već danima je sjeverni Jadran »u crvenom«, najavljuje se nevrijeme opasno po ljudsko zdravlje, no čini se da nitko to nije ozbiljno shvatio. Kao primjerice odgodu polufinalne Kup utakmice »Dinama« i »Rijeke« u Maksimiru…


– Glavni razlog odgode ove utakmice je procjena suca da je dio terena, odnosno kazneni prostor pod ledom i da predstavlja opasnost za igrače obje momčadi. Po propozicijama natjecanja Prve HNL sudac je kompetentan da donese takvu odluku – istaknuo je delegat Davor Ivić iz Siska nakon susreta dodajući: – Gosti nisu baš prihvatili tu odluku, inzistirali su da se utakmica odigra, međutim, mora se poštivati odluka glavnog suca. On je odgovorna osoba, a sukladno tome ja sam tako i obavijestio predstavnike obje ekipe i napravio zapisnik utakmice. Po propozicijama ta se utakmica trebala igrati danas, ali s obzirom da se i za ponedjeljak najavljuju loši vremenski uvjeti, nismo htjeli forsirati. Povjerenik za natjecanje Prve HNL Brezni će donijeti odluku kada će se igrati. Igrači? »Dinamo« je bio za to da se igra. Ne mogu ulaziti u odluku glavnog suca i njegove kompetencije. Poštivali smo to… – zaključio je Ivić.


Kuloarski se moglo čuti kako se »Rijeka« samo složila s procjenom glavnog suca Damira Batinića, a službeni stav »bijelih« iznio je glasnogovornik Alen Fućak.




– Naravno da se »Rijeka« pripremala za ovu utakmicu i da nam je žao što je došlo do ove odgode. Naravno, izgubit će tu naši navijači i naravno klub, koji će snositi dvostruke troškove organizacije utakmice. Ipak, držimo da je odluka razumna, jer je zdravlje igrača »Rijeke« i »Dinama« ipak ispred svega – rekao je Fućak.


Na ledenoj Rujevici uoči utakmice je bilo puno mirnije nego pola sata nakon njezinog zakazanog početka, kada se temperatura spustila na minus tri stupnja Celzijusa, a vjetar bio u osjetnom jačanju.


Zanimljivo, to nije smetalo trenerima obje momčadi da pošalju svoje igrače na rastrčavanje. Momčad Matjaža Keka trenirala je na starom igralištu »Lučkog radnika«, a Marija Cvitanovića na terenu s mixto podlogom. Netko je u šali dometnuo: – Mogli su barem tamo odigrati prijateljsku utakmicu!


Marijan Kustić dobro poznaje vremenske (ne)prilike na Rujevici, kao mlad se naigrao utakmica po »škuroj« buri u mlađim selekcijama »Lučkog radnika«. Direktor natjecanja, nogometnog razvoja i infrastrukture stigao je na derbi taman otprilike kad je stigla vijest o odgodi.


– Kad sam stigao na Rujevicu, taman je donesena odluka da se definitivno neće igrati. Doduše, moj je subjektivni dojam da se moglo igrati, ali sudac je odlučio drukčije… Međutim, moram biti pošten i priznati da je poslije vjetar postajao sve jači i lopta bi vjerojatno bila svugdje, samo ne na terenu – rekao je Kustić.