Tko će u Rusiju?

DALIĆ O DERBIJU Izbornik detaljno i otvoreno analizirao Leovca, Bradarića, Čolaka, Dinamo…

Orlando Rivetti

Zlatko Dalić, Foto: D. LOVROVIĆ

Zlatko Dalić, Foto: D. LOVROVIĆ

Vidljivo je da Leovac nije u punoj formi. Mora i može puno više. Posebice kod primljena pogotka ne smije onako ispasti iz igre u duelu, kaže izbornik



RIJEKA Zlatko Dalić prije deset godina bio je za kormilom »Rijeke«, izborio četvrto mjesto i europski nastup. Krajem prošle godine naslijedio je Čačića na klupi reprezentacije Hrvatske, sredio Ukrajince u Kijevu, u dva susreta bio bolji od Grčke i odveo »kockaste« na Mundijal. Manje je od 100 dana do početka Mundijala, počela je »Operacija Rusija«.


Zlatko Dalić nije bio na Rujevici, izabrao je »mir svoga doma« da bi pogledao utakmicu najboljih hrvatskih klubova, prvaka »Rijeke« i lidera »Dinama«.


– Dobra utakmica. Dinamična i borbena. »Rijeka« je iskoristila sve što joj je »Dinamo« ponudio. »Rijeka« je iskoristila igrača više na terenu, ali svejedno se vidjelo da ima kvalitetu.




»Rijeka« opet na šampionskom tragu?


– Definitivno dobro izgleda. Treneru Keku trebat će vremena da podmaže sve mehanizme igre.


Čolak je veliko pojačanje. Radi puno u fazi napada, namjestio je gol… Nije klasični srednji napadač koji čeka loptu da bi zabio gol. Sudjeluje u igri. Heber je potvrdio koliko je opasan po lijevoj strani. Znam ga iz »Slaven Belupa«. »Rijeka« je s njim napravila dobar posao.


Bradarić je u Grahovcu dobio novog »asisteta« na poziciji zadnjeg veznog?


– Bradarić je vođa ove momčadi, odrađuje veliki posao u defenzivi, odgovoran je koliko i agresivan. Na terenu je produžena ruka trenera Keka. Njega se sluša. Trenerove zamisli, što je veoma bitno za funkcioniranje momčadi, provodi na terenu, dirigent je ekipe.


Leovac se vratio da bi igrao i izborio mjesto u reprezentaciji koja će putovati u Rusiju, nakon što je dva mjeseca pauzirao u PAOK-u?


– Vidljivo da nije u punoj formi. Mora i može puno više. Posebice kod primljena pogotka ne smije onako ispasti iz igre u duelu.


Nedostaje mu utakmica, očekivani problemi nakon što nije igrao dva, tri mjeseca.


Očekujem da uhvati svoju formu i izbori svoje mjesto u reprezentaciji. Mora popraviti igru u fazi obrane, ali i više se uključivati u igri prema naprijed.


Zadovoljni utakmicom?


– Agresivna i čvrsta uz malo previše nervoze. Nevjerojatno puno grešaka igrača »Dinama«.


»Rijeka« opet ima momčad s glavom i repom. Zna se tko što mora raditi.


Šteta što je »Dinamo« odmakao toliko bodova… Prvenstvo je moglo biti zanimljivo – rekao je Dalić.