Strani košarkaši se vraćaju u Kinu, 15. travnja nastavlja se tamošnje prvenstvo



PEKING Prema navodima kineskih medija, tamošnje košarkaško prvenstvo koje je prekinuto 1. veljače zbog izbijanja epidemije koronavirusa moglo bi se nastaviti 15. travnja, a u prilog tomu govori i povratak 40-ak stranih igrača u zemlju.


Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prijenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevnu karantenu.


 




Među onima koji su se vratili u Kinu kako bi bili spremni za nastavak sezone je i branič Beijing Ducksa, nekadašnja NBA zvijezda Jeremy Lin, koji se u petak fotografirao pored Kineskog zida s porukom:


 


“Sigurno sletio natrag u Peking kako bih završio sezonu u CBA! Uzbuđen sam zbog toga što ću ponovno igrati, ali napustio sam San Francisco teška srca zbog zabrinutosti za bolesne, nezaposlene i one koji se bore sa strahom zbog nesigurne budućnosti. Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba”, objavio je Lin.


 


U Kinu se vratio i bivši litvanski reprezentativac Donatas Motiejunas, član Shanghai Sharksa.


 


“Momčad mi je poslala pismo u kojem me poziva natrag, ali konačna je odluka bila isključivo moja. Čini se da će se ograničenja ukinuti do kraja mjeseca i kako će se život vratiti u normalu”, kazao je Motiejunas.


 


Dopuštenje za nastavak natjecanja mora dati kinesko vrhovno administativno tijelo za sport.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.