SEZONA JE ZAVRŠILA… Košarkaški klub AO Škrljevo poslao kući sve strance, jedan je zaglavio na Barbadosu



RIJEKA Slovaci i Slovenci su završili prvenstvenu košarkašku sezonu bez dodjele naslova prvaka, prvenstvo je prekinuto u Bosni i Hercegovini. U Italiji je također svima jasno da neće biti nastavka sezone jer za to ne postoje nikavi uvjeti, ostaje jedino dvojba hoće li se Virtus Bologni dodijeliti titula ili ne. Strani igrači su uglavnom napustili »čizmu«, klubovi zbrajaju štetu, a u ligi sa 17 klubova dvije ili tri momčadi će zbog debelog minusa u klupskim blagajmana sami tražiti – selidbu u niži rang natjecanja.


 


Sve je izvjesnije da neće biti ni nastavka Premier lige. U Adria Oil Škrljevu poslali su igrače kućama. Mark Dorris je otputovao u SAD, Arkim Robertson krenuo za Grenadu. Krenuo je protekle nedjelje iz Zagreba, pa zaglavio na putu kući.




 


– Bilo je puno problema s njegovim povratkom. Letovi su otkazivani, a cijene odletjele do neba. Krenuo je za Grenadu u nedjelju s potresom, a još nije stigao kući! Zapeo je na Barbadosu, pretposljednjoj stanici. Imao je još pedesetak minuta leta do kuće… – kaže Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva, koji je s centrom iz Grenade razgovarao u nastavku suradnje za iduću sezonu.


 


4266523


 


Za Adria Oil Škrljevo sezona je praktički već završena. Dugo se lutalo, ali dolazak Nika Slavice razbuduo je momčad Damira Rajkovića.


 


– Sve igrače sa strane poslali smo kući, otkazavši stanove. Ni ne računamo da će biti nastavka sezone, sve sugerira taj scenarij. Hrvatski košarkaški savez još jedino čeka upute FIBA-e. Ono što još nije riješeno je hoće li biti dodijeljen naslov prvaka ili ne, jedno kolo nedostajalo je za odigravanje dvije trećina utakmica, te reguliranje popune Premier i Prve lige. Neki klubovi nisu zainteresirani pa se lako može dogoditi povratak Kvarnera 2010 bez kvalifikacija u Prvu ligu.


 


Troškovi Adria Oil Škrljeva su maksimalno srezani, ali isto vrijedi za prihode.


 


– Grad Bakar nam je obustavio sredstva. Do daljnjega. S obzirom na probleme sponzora, sport je ostao na sredstvima gradova i općina. Mi smo srezani na prvom koraku… Bit će od jeseni velikih problema. S obzirom na to kako se ponašaju prema klubovima, cjelokupan sport će nam preći u amaterizam i rekreaciju. Svjesni smo trenutka, ali način na koji gradovi i općine režu novac za sport neće ih spasiti, a sport će uništiti. Čeka nas velika borba za spas klubova – zaključuje Sep.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.