Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.

foto Riječanke i Opatijci državni prvaci Kinder turnira u uličnoj košarci

Foto Plasma sportske igre mladih
Foto Plasma sportske igre mladih
Autor:
Objavljeno: 11. kolovoz 2018. u 9:28 2018-08-11T09:28:00+02:00

Tereni splitskog FESB-a postali su na jedan dan središte košarke u Hrvatskoj

SPLIT Cjelodnevno razigravanje pod koševima na jednom od najatraktivnijih turnira Plazma Sportskih igara mladih završio je pobjedničkim ekipama u 3 kategorije: dječaci 2005. godište i mlađi i 2003. godište i mlađi, te u godištu 2003. i mlađe za djevojčice.

Ekipe su se sastojale od najviše 4 igrača, a sama igra odvijala se 3 na 3 s utakmicama do 21 poena. Nisu nedostajali atraktivni koševi, ''banane'' i virtuozna dodavanja.

IMG_7216
Kinder turnir u uličnoj košarci / Foto Plasma sportske igre mladih

Sve ekipe dale su sve od sebe nošene bodrenjem s tribina, konačan poredak donio nam je osvajače medalja. U kategoriji djevojaka 2003. godište državne prvakinje su članice ekipe Bandica iz Rijeke. Druge su Dravske Ribice iz Osijeka, a treće ekipa Zadari.

Među dječacima 2005. godišta prvaci su osječke Krvopije, srebro je osvojio riječki Splash Squad, a brocnu Košarkaši iz Slavonskog broda.

U kategoriji dječaka 2003. godište slavila je ekipa STG Opatija, drugi su Spinjare iz Vinkovaca, a treće ekipa Slavonskog Broda.

ovo

Osvajači zlatnih i srebrnih medalja osvojili su i plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održava se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci.

Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 22. godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.