San Antonio gotovo sigurno prvi

Pobjeda Spursa, poraz Oklahome

Hina

San Antoniju je potrebna još pobjeda protiv Portlanda u ponedjeljak da bude sigurno prvi u konferenciji



LOS ANGELES – San Antonio Spursi su gotovo osigurali prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji i nastup u doigravanju koje počinje u nedjelju nakon što su sinoć lako svaladali Cleveland Cavalierse 114-98, a Oklahoma City pretrpio poraz u produžetku od LA Lakersa.


San Antoniju je potrebna još pobjeda protiv Portlanda u ponedjeljak da bude sigurno prvi u konferenciji.


Oklahoma City je pretrpjela težak poraz nakon dva produžetka od 114-106 od Lakersa u utakmici u kojoj je napadač Los Angelesa Metta World Peace isključen nakon što je udario Jamesa Hardena laktom u glavu u drugoj četvrtini. World Peace je slavio zakucavanje kada je slučajno laktom udario Hardena, koji nakon toga nije mogao nastaviti igru.




Incident je zasjenio sjajan dvoboj u kojem je Kobe Bryant zabio 26 koševa, a Kevin Durant 35.


Gubeći 17 koševa deset i pol minuta prije kraja činilo se da će Lakersi izgubiti utakmicu u vodstvo u Pacifičkoj diviziji. No zahvaljujući Kobeu Bryantu, Pauu Gasolu i pričuvama, Lakersi su diobili zalet i na kraju pobijedili nakon dva produžetka.


Bryant, kojem je ovo tek druga utakmica nakon što je propustio sedam utakmica zbog ozljede, imao je šut tri od 14 u prve tri četvrtine. Međutim, Bryant je do kraja popravio šut na šest od 12 i utakmicu završio sa 26 pogodaka. Oklahomin Durant, čiji je ukupni učinak 35 pogodaka, imao je šut pet od 19 poslije treće četvrtine.


Nakon sjajnog povratka i onda propustivši vodstvo od četiri koša u prvom produžetku, Lakersi su došli do vodstva kojeg nisu ispuštali do kraja zahvaljujući pogotku Bryanta postignutom 52 sekunde prije kraja. Devin Ebanks je tada ‘ukrao’ prvu, od ukupno dvije, lopte u zadnjoj minuti, a Bryant je pogodio dva slobona bacanja što je povećalo vodstvo kojeg Thunder nije nadoknadio do kraja utakmice.


Lakersi su ostali na trećem mjestu u Zapadnoj konferenciji, ispred Los Angeles Clippersa, koji su sinoć bili bolji od New Orleansa 107-98.


U međuvremenu su Denver Nuggetsi ‘skinuli’ Dallas Maverickse u borbi za šesto mjesto u konferenciji nakon što su sinoć pobijedili Orlando Magic 101-74.


U Istočnoj konferenciji Carmelo Anthony je »ubacio« 39 koševa za pobjedu New York Knicksa nad Atlantom od 113-112 i za pomak ispred Philadelphie u borbi za sedmo mjesto.


Miami Heat je pobijedio Houston 97-88, a LeBron James je postigao 32 pogotka uz osam skokova i pet asistencija. Heat sada zaostaje za vodećim u Istočnoj konferenciji Chicagom dvije utakmice prije početka doigravanja.


Miami Heat je uspio nadoknaditi razliku od 13 koševa u prvom poluvremenu.


Rocketsi su ovim porazom izgubili svaku nadu da će ostati u igri za doigravanje. Kod Houstona je najraspoloženiji bio rookie Chandler Parsons sa 23 pogotka i šest skokova.