AO Škrljevo

Mandić i Robertson jamci boljih dana

Zlatko Horvat

Mandić i Robertson su se dobro uklopili, snažni su i brzi, pokazali su se kao pun pogodak. Pardubice? Jako dobra momčad koja dolazi iz jake lige. Međutim, probat ćemo ih dobiti - kaže Antonio Boban



Košarkaši Adria Oil Škrljeva vraćaju se međunarodnim obvezama, danas u Mavrincima (18 sati) igraju peti susret u skupini A Alpe Adria Cupa. Njihov gost su Pardubice, vodeća momčad skupine i četvrtoplasirani sastav češkog prvenstva nakon subotnjeg poraza u Brnu od istoimenog domaćina (80:75). Poraz je u posljednjem prvenstvenom kolu doživjelo i Škrljevo (72:79), ali pružilo je velik otpor Zadru.


– Mislim da smo napokon odigrali jednu dobru utakmicu. Pokrenuli smo se u obrani, energija je bila na visini. Možda smo mogli i do pobjede da je bilo malo više koncentracije i možda kojeg igrača više u rotaciji – kaže Antonio Boban, krilo domaće momčadi. – Ova utakmica nije promijenila moje mišljenje. Dobra smo momčad, znamo igrati košarku, ali imali smo dosta problema s ozljedama i upali smo u krizu. Nadam se da ćemo se iz nje izvući i pokazati što znamo.


Adria Oil Škrljevo ima dvije pobjede i dva poraza u dosadašnja četiri susreta, dok Pardubice imaju maksimalan učinak. Sastavu Damira Rajkovića za plasman u četvrtfinale trebaju dvije domaće pobjede, nad Pardubicama i Gliwicama, a onda trebaju još i malu uslugu Pardubica – domaću pobjedu nad Gliwicama.




– Pardubice su jedna jako dobra momčad koja dolazi iz jake lige. Međutim, probat ćemo ih dobiti, nakon toga i Gliwice. Trebaju nam te dvije pobjede, nadam se da ćemo u tome uspjeti.


Kapetan Josip Barnjak je izgubljen na najmanje tri mjeseca, još se čeka oporavak Domagoja Vrkića, ali Mate Mandić i Arkim Robertson donijeli su puno momčadi iz Mavrinaca.


– Nikome nije svejedno zbog Barnjakove prinudne stanke, on je jedan od bitnih igrača u momčadi. Nažalost, takve se stvari događaju. Mandić i Robertson su se dobro uklopili, snažni su i brzi, pokazali su se kao pun pogodak. Vjerujem da ćemo s njima puno dobiti. Osim toga, odlični su dečki i to je najbitnije. Sada su i treninzi na jednoj višoj razini.


Poslije Pardubica za Adria Oil Škrljevo slijedi još jedna važna utakmica, prvenstveno gostovanje kod Dubrave Furnir. Pretposljednji sastav Damir Rajkovića igra protiv prvih susjeda na ljestvici, koji ima pobjedu više. Nije tako daleko ni osmo mjesto, Zabok ima tri pobjede više.


– Ništa još nije riješeno. Liga se igra trokružno i sve je moguće. Ostalo je još 21 kolo i mislim da ćemo izvući ono što smo željeli. Puno je tu još utakmica, prerano je donositi zaključke.


Jedino što treba početi pobjeđivati. Počevši od današnjeg susreta. U protivnom, prošlogodišnji finalisti Alpe Adria Cupa neće ove sezone proći prvi krug. Mađarski Körmend je dobio samo jednu od pet utakmica u skupini C i već je predao krunu. Adria Oil Škrljevo još uvijek ima priliku proći.