Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
FIBA

Košarkaši sljedećeg ljeta na kvalifikacijskom turniru za OI

Foto HKS
Foto HKS
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2019. u 13:37 2019-09-19T13:37:09+02:00

Četiri turnira održat će se od 23. do 28. lipnja 2020. godine, a samo pobjednici odnosno četiri najbolje reprezentacije dobit će ulaznicu za Olimpijske igre

Službeno su potvrđene 24 zemlje koje će se natjecati na košarkaškom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, a među njima je i – Hrvatska.

FIBA je objavila kako je 16 zemalja izborilo kvalifikacije zahvaljujući plasmanu na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu, dok ih je ostalih osam zaslužilo zbog FIBA renkinga, a tu pripada i Hrvatska koja je trenutno deseta europska zemlja u košarci.

Četiri turnira održat će se od 23. do 28. lipnja 2020. godine, a samo pobjednici odnosno četiri najbolje reprezentacije dobit će ulaznicu za Olimpijske igre. Zemlje domaćini kvalifikacijskih turnira tek se moraju odabrati.

Reprezentacije koje će se natjecati na kvalifikacijskim turnirima: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Njemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venezuela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu