NBA

Bogdanović zabio 18 za pobjedu Utaha, Zubac upisao još jedan double-double

Hina

REUTERS

REUTERS



Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Ivica Zubac imali su dobar učinak u pobjedama svojih momčadi, Bogdanović je zabio 18 koševa za pobjedu Utaha nad Brooklyn Netse, a Zubac upisao double-double u slavlju LA Clippersa nad Cleveland Cavaliersima.


Utah Jazz je sa 118-107 nadigrao u gostima domaće Brooklyn Netse, a do desete uzastopne pobjede momčad iz Salt Lake Cityja je predvodio Joe Ingles sa 27 koševa.


Bogdanović je do učinka od 18 koševa došao u 32 minute na terenu i to uz šut iz igre 8/16, trice 2/7, a tome je dodao i dva skoka i jednu ukradenu loptu.




Najbolji strijelac utakmice i Brooklyna bio je Kyrie Irving koji je zabio 32 koša uz 11 asistencija, dok je Spencer Dinwiddie dodao 17 koševa.


Los Angeles Clippersi su sa 128-103 svladali gostujuće Cleveland Cavalierse, a najzlasužmniji za to bio je Kawhi Leonard koji je zabio 43 koša. Zubac je bio solidan, upisao je svoj šesti double-double sa 12 koševa (šut iz igre 6/8) i deset skokova, pridodavši tome dvije asistencije i četiri bloka u 25 minuta provedenih na terenu.


Lou Williams je dodao 24 koša za Clipperse, a kod Clevelanda najbolji je bio Collin Sexton sa 25 ubačaja. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cavalierse.


Milwaukee Bucks su sa 128-102 pobijedili New York Knickse, a Giannis Antetokounmpo je za samo 21 minutu ubacio 37 koševa za pobjedu domaće momčadi uz devet skokova i četiri asistencije. Dragan Bender je odigrao 21 minutu za Milwaukee bez pogodaka (šut iz igre 0/3), ali je upisao sedam skokova, dvije asistencije, jedan blok i jednu ukradenu loptu.


Kod Knicksa najbolji je bio Julius Randle koji je utakmicu završio sa 25 koševa i 15 skokova.


Na teren je sinoć istrčao i Dario Šimić koji se nije proslavio u porazu Phoenix Sunsa od Atlanta Hawksa koji su kod kuće slavili sa 123-110.


Trae Young je predvodio Atlantu sa 36 poena, dok je Devin Booker bio najbolji pojedinac Phoenixa sa 39 koševa i sedam skokova. Šarić je odigrao 19 minuta i zabio četiri koša sa šutom iz igre 1/4 uz jedan skok, dvije asistencije i jednom ukradenom loptom.


U preostale dvije utakmice igrane sinoć Memphis Grizzlies su sa kod kuće 121-110 nadigrali Houston Rocketse, kojima nije pomogao ni James Harden sa 41 košem, dok su Dallas Mavericks sa 124-97 bili bolji od Golden State Warriorsa.